Almería

Almería

Prijzenkast

1x Segunda División

Het laatste nieuws over Almería

UD Almería is een Primera División-club uit de Spaanse stad Almería. De club bestaat pas sinds 26 juli 1989 en speelt haar thuiswedstrijden in het Estadio de los Juegos Mediterráneos (15.000 plaatsen).

  • Almería werd in 1989 opgericht
  • In 1992 debuteerde de club in het Spaanse profvoetbal
  • Thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Estadio de los Juegos Mediterráneos
  • Sander Westerveld heeft er een verleden als keeper

Jonge attractie in LaLiga

Almería werd in de zomer van 1989 opgericht en is sinds 1992 te bewonderen in het Spaanse profvoetbal, in de Tercera División. De eerste jaren verliepen alleraardigst. In het seizoen 1992-1993 werd meteen promotie naar de Segunda Divisíon B afgedwongen om twee jaar later zelfs al door te stoten naar de Segunda División. Daar hield het succesverhaal aanvankelijk op. Almería degradeerde in 1997 en 1999, waardoor het helemaal terug werd geworpen.

In 2000 promoveerde Almería opnieuw naar de Segunda División B en ook ditmaal lukte het om binnen twee jaar te promoveren naar de Segunda División. Ditmaal hield de club het langer vol. Sterker nog: na vijf seizoenen op dit niveau schreef Almería geschiedenis door promotie af te dwingen naar de Primera División. Onder leiding van Unai Emery liet de nieuwkomer zich meteen gelden door als achtste te eindigen. De voltallige topvier morste dat seizoen punten in het Estadio de los Juegos Mediterráneos, waaronder een 2-0 zege op kampioen Real Madrid.

(Pro Shots)

Met een elfde en dertiende plaats handhaafde Almería zich in de twee daaropvolgende seizoenen, maar in 2011 kwam het eerste Primera División-verblijf dan toch ten einde. Na twee seizoenen in de Segunda División keerde de club alweer terug op het hoogste niveau, met ditmaal een verblijf van twee seizoenen. In 2015 degradeerde Almería voor de tweede keer uit de Primera División, waar het pas in 2022 terugkeerde als kampioen van de Segunda División. In 2023 werd lijfsbehoud op de slotdag van het seizoen een feit.


Nederlanders

In de nog prille historie van Almería is de Nederlandse inbreng zeer beperkt. Alleen Sander Westerveld speelde in het seizoen 2007-2008 voor de Andalusische club.

Laatste update: 5 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie