Frenkie de Jong scoort in afscheidsduel Gerard Piqué

Foto: Frenkie de Jong scoort in afscheidsduel Gerard Piqué

FC Barcelona heeft op zaterdagavond afscheid genomen van Gerard Piqué en dat deden de Catalanen met een zege op Almería. De centrumverdediger begon in de basis in het Camp Nou-stadion, waar het scorebord na het laatste fluitsignaal een 2-0 eindstand aangaf. Mede dankzij een goal van Frenkie de Jong.

Het Primera División-duel van zaterdagavond stond natuurlijk geheel in het teken van het afscheid van Piqué, die toch wel verraste door zijn voetbalpensioen bekend te maken. De spelers van Barça betraden het veld in een shirt met daarop de naam van de Spanjaard en voor de gelegenheid mocht die ook de aanvoerdersband dragen, die werd afgestaan door zijn generatiegenoot Sergio Busquets.

In de openingsfase kreeg Barcelona een penalty en Piqué werd aangewezen om plaats te nemen achter de bal. Hij bedankte echter en wees naar Robert Lewandowski, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Met een soort hupje schoot de Poolse goalgetter het leer namelijk tegen de buitenkant van de paal.

Daarna gebeurde er lang niets, er werd dan in ieder geval niet gescoord (er waren wel veel kansen voor de thuisploeg). Pas na de pauze werd het eerste doelpunt van het duel gemaakt, door Ousmane Dembélé. De Fransman kapte en draaide en liet twee Almería-spelers vertwijfeld achter, waarna hij ook goalie Fernando Martínez klopte. En een tiental minuten daarna tilde Frenkie de Jong de marge naar twee. Ansu Fati had net op doel geschoten en voor de Oranje-middenvelder was het een koud kunstje om op het scorebord te komen.

Applauswissel Piqué

Acht minuten voor tijd was het zover: Piqué kreeg een applauswissel van oefenmeester Xavi Hernández en verliet geëmotioneerd het veld, nadat hij zijn teammaten uitgebreid geknuffeld had. Minutenlang stonden de fans in het Camp Nou op de banken voor hem.

Scoreverloop: 1-0 (48′) O. Dembélé, 2-0 (62′) F. de Jong

Pakt Barça dit seizoen de Copa del Rey?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ga jij Piqué missen?

  • Ik wel
  • Ik niet echt
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie