Reddende engel Sergi Roberto voorkomt nieuwe afgang Barça

Foto: Reddende engel Sergi Roberto voorkomt nieuwe afgang Barça

FC Barcelona heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Almería. Het dolende Barça had het ook met de hekkensluiter erg lastig, maar Sergi Roberto voorkwam een nieuwe flater.

Barcelona wint op het nippertje van laagvlieger

Bij het dolende Barcelona liep de druk op trainer Xavi Hernández weer wat verder op. In de laatste tien duels wist de grootmacht maar vier keer te winnen, terwijl het in LaLiga de achterstand op Girona en Real Madrid steeds groter zag worden. Woensdagavond moest er thuis tegen hekkensluiter Almería het nodige recht gezet worden. Dat moest dan wel gebeuren zonder Frenkie de Jong, die geschorst op de tribune plaatsnam. Al vrij snel werd duidelijk dat Barça wederom niet het vertrouwen had om een tegenstander echt de wil op te leggen.

1-1 bij rust

Na ruim een half uur werd de ban wel gebroken door de thuisploeg. Uit een hoekschop kon de inzet van Ronald Araújo nog gekeerd worden, van dichtbij tikte Raphinha vervolgens binnen. Voor rust trokken de bezoekers de stand nog gelijk. Almería ontweek de buitenspelval, waarna aanvaller Léo Baptistão de 1-1 voor zijn rekening nam. Een bittere pil voor de thuisfans, maar een echte clubman redde het vege lijf.

Voorsprong weer weggeven, tóch de 3-2

Na een uur spelen had de Blaugrana weer een corner nodig om te scoren. Raphinha legde de bal panklaar op het hoofd van Sergi Roberto, die ter hoogte van de eerste paal knap de verre hoek vond. Dan zou je wellicht verwachten dat de topclub erop en erover ging, maar niets bleek minder waar. Twintig minuten voor tijd viel de 2-2, waar een blunder van doelman Iñaki Peñaaan voorafging. De vervanger van Marc-André ter Stegen liet een ogenschijnlijk makkelijke vangbal los, waar Edgar González van profiteerde.

Zo leken de thuisfans nieuw puntenverlies te moeten slikken, dit keer wel heel pijnlijk tegen de nummer laatst. In de slotfase werd dat echter voorkomen. Robert Lewandowski bediende met een knappe dieptepass de diep gelopen Sergi Roberto, die afmaakte.

Dat zorgde voor flink wat opluchting bij alles en iedereen van Barça. In blessuretijd kreeg Sergi Roberto nog de kans op zijn heldenrol met een hattrick te bekronen, maar hij raakte de lat.

Barcelona voorkwam zo een nieuwe flater in de kampioensrace, daarnaast profiteerde het van het puntenverlies van Atlético Madrid dinsdag.

Scoreverloop: 1-0 (33′) Raphinha, 1-1 (41′) L.Baptistão, 2-1 (60′) S.Roberto, 2-2 (71′) E.González, 3-2 (83′) S.Roberto

Weer een matig optreden van Barça?

  • Zo echt wel
  • Nee hoor
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie