Arsenal rolt rode loper uit voor City

Manchester City heeft zondag een enorme stap gezet richting het kampioenschap. Niet alleen won de nummer één van de Premier League van Everton, maar achtervolger Arsenal verloor ook nog eens van Brighton & Hove Albion: 0-3.

Achtervolger verliest in eigen huis

Arsenal zag de achterstand op Manchester City eerder op de dag vergroot worden tot vier punten. De Londenaren moesten dus winnen, zeker de manschappen van Mikel Arteta na deze speelronde één wedstrijd meer in de benen hebben. In de eerste helft slaagde men er echter niet in om de Brighton-defensie te kraken.

Vijf minuten na rust werd de opdracht voor Arsenal nóg lastiger. De Parugayaan Julio Enciso knikte Brighton naar een 0-1 voorsprong in het Emirates Stadium. Een grote domper voor de Londenaren, dat in de resterende veertig minuten bleef worstelen met de bezoekende club.

In de eindfase viel ook nog de 0-2. Leandro Trossard verslikte zich tegen diens oude club, waardoor Deniz Unday voor de beslissing zorgde in het voordeel van Brighton. Pervis Estupinan zorgde in extra tijd zelfs nog voor de 0-3.

Manchester City heeft daardoor aan één zege voldoende voor opnieuw een kampioenschap.

Scoreverloop: 0-1 (51′) J. Enciso, 0-2 (86′) D. Unday, 0-3 (90′) P. Estupinan

Wint Arsenal met 1-2 bij Nottingham Forest?