Amrabat oogst lof: ‘Zo speelde ik ook op mijn 27ste’

Foto: Amrabat oogst lof: ‘Zo speelde ik ook op mijn 27ste’

Sofyan Amrabat was tijdens het WK in Qatar één van de blikvangers bij Marokko. De Leeuwen van de Atlas waren de grote verrassing van het toernooi en haalden knap de halve finale. Daarin werd het uitgeschakeld door Frankrijk, dat later de finale verloor van wereldkampioen Argentinië. Oud-topmiddenvelder Gennaro Gattuso is lyrisch over Amrabat, die vindt dat de Marokkaan veel op hem lijkt qua type speler.

Gattuso, nu trainer van Valencia, gaf tegenover AS aan dat Amrabat wel op hem lijkt qua type spel toe hijzelf nog actief was. “Het is lang geleden dat ik een speler heb gezien die vergelijkbaar is met mij, maar op het WK heb ik hem gezien: Amrabat. Dat heeft me veel gedaan. Het leek wel alsof ik mezelf op mijn 27ste weer zag spelen.”

Gattuso ziet verbeterpunt

Volgens de Italiaan, die onder andere furore maakte bij AC Milan, zijn de tijden nu wel anders dan toen. “‘Ik liep veel en was tactisch erg sterk, maar om in het huidige voetbal mee te kunnen ontbrak er iets aan mijn spel. Ik had karakter, maar op de manier waarop ik nu als trainer wil spelen is karakter alleen niet genoeg. Dat zou kunnen worden verbeterd.”

De middenvelder besefte maar al te goed dat hij het niet van zijn techniek moest hebben, maar stelde er wel altijd alles voor te doen om optimaal te kunnen presteren. “Ik ging een uur naar de gym of gooide twee uur lang een bal tegen de muur. Alles was bij mij gebaseerd op mijn mentaliteit. Ik wist dat ik geen geweldige techniek had, maar ik bereidde mezelf zo voor dat ik de tegenstander mentaal kon killen. Mijn hele leven stond in het teken van voetbal.”

Denk jij dat Amrabat straks bij een Europese topclub speelt?

  • Ja, dat niveau kan hij wel aan
  • Nee, dat verwacht ik niet
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie