Almere City houdt Eredivisie-droom levend

Almere City FC mag voor volgend seizoen blijven hopen op Eredivisie-voetbal. Net als de heenwedstrijd tegen VVV-Venlo eindigde de return in 1-1, waardoor er een strafschoppenserie aan te pas moet komen. Voor Almere resteert nog een finale tegen de winnaar van FC Emmen versus NAC Breda.

VVV blijft in de KKD na dramatische penaltyreeks

De openingstreffer in het Yanmar Stadion kwam vlak na rust nadat Lance Duijvestijn de bal plots voor zijn voeten kreeg en beheerst binnenschoot. De voorsprong voor de thuisploeg was verdiend te noemen, aangezien Almere meer balbezit en ook veel meer doelpogingen had dan een tandeloos VVV.

VVV toonde deze play-offs al vaker veerkracht en daar kreeg ook Almere mee te maken. Vanuit het niets zorgde invaller Soulyman Allouch voor de gelijkmaker. Na een goede individuele actie schoot hij de bal op werkelijk schitterende wijze in de kruising: 1-1. Het Venlose feestje viel samen met vreugdebier, waardoor de wedstrijd een minuut of tien werd gestaakt.

Almere en VVV slaagden er niet in om deze clash binnen negentig minuten te beslissen. De winnende treffer bleef ook in de verlenging uit, waardoor er een strafschoppenserie volgde. De Venlonaren faalden maar liefst viermaal, waar Almere alleen de eerste twee penalty’s onbenut liet. Het team van Alex Pastoor blijft dus dromen van de Eredivisie.

Scoreverloop: 1-0 (50′) L. Duijvestijn, 1-1 (62′) S. Allouch