Ajax toont tegen Hannover 96 instabiliteit én aanvallende kwaliteiten

Foto: Ajax toont tegen Hannover 96 instabiliteit én aanvallende kwaliteiten

Ajax heeft zondagmiddag het trainingskamp afgesloten met een 2-0 zege op Hannover 96. De Amsterdammers maakten vooral in de eerste helft een uitstekende indruk en slaagden erin om de tegenstander aan de kant te zetten.

Overtuigende eerste helft van Ajax

Beide clubs waren deze week in het Spaanse Cádiz aanwezig om een trainingskamp af te werken en sloten deze af met een onderling duel. Hannover 96 is al enkele jaren in de tweede Bundesliga terug te vinden, waardoor Ajax de grote favoriet was voor de overwinning. Het was echter de opponent die via een hoekschop de eerste kans kreeg. Een korte tijd later was Muhammed Damar eveneens dichtbij de openingstreffer. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied van Ajax, draaide naar binnen en schoot richting de korte hoek, maar Diant Ramaj stond op zijn post.

Het eerste wapenfeit was dan ook voor Hannover 96, maar vervolgens kreeg Ajax de overhand. Het trainingskamp had duidelijk geholpen, want in het veldspel van Ajax waren mooie combinaties terug te zien. Daarbij zorgden Steven Berghuis, Kristian Hlynsson en Steven Bergwijn voor veel beweging rondom Brian Brobbey. Het resulteerde in een serieuze kans voor Bergwijn. De aanvoerder kreeg van dichtbij een vrije schietkans, maar zijn poging verdween ver over het doel van Hannover 96.

Na een kwartier spelen kreeg Ajax de volgende kans. De aanval begon aan de rechterkant van het veld, waarbij Berghuis een prachtige dieptepass gaf in de richting van Devyne Rensch. De vleugelverdediger besloot het overzicht te bewaren en zag Kenneth Taylor vrij staan voor het vijandelijk doel. De middenvelder schoot bij een vrijwel leeg doel echter tegen de lat aan. Vervolgens kwam de bal terug het veld in en kreeg Berghuis de bal voor zijn voeten. De buitenspeler haalde uit, maat het schot was niet tussen de palen.

Binnen een half uur spelen kwam Ajax echter alsnog op een 0-2 voorsprong te staan. De bal eindigde bij een voorzet van Borna Sosa ter hoogte van de eerste paal, waar Brian Brobbey uitstekend voor zijn man kwam. De centrumspits kopte overtuigend raak. Slechts twee minuten later was het de beurt aan Bergwijn. De ploeg van John van ‘t Schip veroverde de bal op het middenveld, waarna Bergwijn hiermee ervandoor ging. Hij zette twee directe tegenstanders op het verkeerde been en schoot vervolgens feilloos raak.

Vlak voor de theepauze kreeg Hannover 96 plotseling een grote kans om de aansluitingstreffer te maken. Rensch, die aanvallend ijzersterk bezig was, toonde zich slordig en raakte de bal vlak voor zijn eigen zestienmetergebied kwijt. Voor Damar was het daarna geen probleem meer om Ramaj te passeren: 1-2. Ajax kreeg korte tijd later via Brobbey nog twee grote kansen. De aanvaller was allereerst met de bal weg en creëerde zijn eigen kans, maar zijn poging was niet overtuigend genoeg. Zijn kopbal van een minuut later kwam dan weer tegen de doelman aan.

Slordig Ajax trekt zege over de streep

Na de theepauze kwam Ajax tegen een ander Hannover 96 te spelen. Van ‘t Schip koos ervoor om zijn elftal te laten staan. Waar Ajax in de eerste helft bij tijd en wijle nog had geswingd, verliep het begin van het tweede bedrijf uitermate stroef. Het baltempo lag laag en Hannover 96 kreeg bij balverlies veel vrijheid voor een tegenaanval. Het resulteerde in een gevaarlijk moment bij een hoekschop, waarbij de Duitsers het opnieuw nalieten om te profiteren van de slechte organisatie bij dode spelmomenten.

Aan de andere kant van het veld kreeg Berghuis een serieuze kans om het verschil weer twee te maken. De aanvaller kwam alleen voor de doelverdediger van Hannover 96 te staan, maar schoot de bal tegen hem aan. Tijdens de tegenaanval was het Jorrel Hato die voorkwam dat de stand weer gelijk kwam te staan. De centrale verdediger ging achter zijn directe tegenstander aan en zag Ramaj al uitkomen, maar de Duitser hoefde niet in actie te komen. Hato koos namelijk op tijd voor een sliding.

Van ‘t Schip haalde na een uur spelen Brobbey naar de kant en bracht Chuba Akpom binnen de lijnen. Ajax raakte de grip op de tegenstander langzaam kwijt en kwam een aantal keren goed weg. In aanvallend opzicht werd het gevaarlijk via Akpom en Berghuis. De centrumspits legde de bal opzij naar Berghuis, maar die vergat goed uit te halen. De wedstrijd bloedde vervolgens langzaam dood. Ajax sloot het trainingskamp daardoor met een nipte overwinning op Hannover 96 af en Van ‘t Schip kreeg alsnog huiswerk mee naar huis.

Scoreverloop: 0-1 (24′) Brian Brobbey, 0-2 (26′) Steven Bergwijn, 1-2 (42′) Muhammed Damar

Wint Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie