‘Schreuder neemt gigantische Ajax-beslissing’

Foto: ‘Schreuder neemt gigantische Ajax-beslissing’

Valentijn Driessen voorziet een groot probleem voor Davy Klaassen en Steven Berghuis. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf dreigt het Ajax-duo permanent uit de basisformatie te worden verdreven. 

Ajax-trainer Alfred Schreuder begon het seizoen nog met Berghuis als basisspeler, maar in Sittard werd hij halverwege vervangen. In de anderhalve wedstrijd daarna draaide de ploeg als een tierelier zonder de Oranje-international. Klaassen zat in beide wedstrijden op de bank, al had hij uit bij Fortuna Sittard (2-3 zege) nog wel een belangrijk aandeel in de vorm van de gelijkmaker.

Op dit moment lijken Dusan Tadic, Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Antony zekerheidjes. Driessen: “Ik zie niet in waarom Schreuder nog zou veranderen. Brobbey blijft in de spits en Tadic is onomstreden. Hij doet het goed op de positie achter de spits. Als je Tadic wisselt, wissel je ook de aanvoerder en de hiërarchie in de kleedkamer. Het zou een hele gevaarlijke move zijn om Tadic eruit te halen.”

Ajax-watcher Mike Verweij stelt dat Tadic onomstreden hoort te zijn. “Als je zijn statistieken bekijkt, dan denk ik dat je altijd een plekje voor Tadic moet zien te vinden. Het ging in de tweede helft tegen Fortuna al heel erg goed en tegen FC Groningen ging het ook uitstekend. Ik kan me heel goed voorstellen dat hij op deze manier doorgaat.”

Wijndal

Driessen voorziet ook problemen voor de huidige Ajax-achterhoede. Na de 6-1 zege op FC Groningen stelt hij vast: “Wijndal is een zwakke schakel in defensief opzicht. Het gaat nu om één goal en je wint met 6-1, maar hij gaat toch de fout in bij die goal. Blind tegen Strand Larsen was ook niet echt… Als je dadelijk in de Champions League terechtkomt, is het een hele kwetsbare linie. Timber kan niet alles in zijn eentje.”

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,65 keer je inleg via Unibet!

Deel je die mening?

  • Ja
  • Nee
542+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie