Totti adviseert Zlatan: “Luister naar je lichaam”

Foto: Totti adviseert Zlatan: “Luister naar je lichaam”

Zlatan Ibrahimovic leek eeuwig door te gaan als speler, maar kent op zijn 40e toch wat blessureleed en stelt zich vragen over zijn toekomst als voetballer. Zwaait hij na dit seizoen in Milaan definitief af? 

De ster is nog steeds volledig gemotiveerd, getuige zijn bloedende gezicht tijdens zijn laatste wedstrijd tegen Bologna. Maar de vedette wordt steeds vaker in de steek gelaten door zijn benen. Ibrahimovic staat opnieuw tien dagen aan de kant vanwege pijn in de linkerknie. De Zweed heeft dit seizoen bijna de helft van de wedstrijden vanaf de tribune gevolgd, tussen zijn herstel na een operatie aan zijn knie in juni en twee achillespeesblessures in september en februari. 

AC Milan heeft niet veel op hem kunnen rekenen. Volgens de Italiaanse pers zal de club Ibrahimovic alleen laten beslissen of hij nog een jaar doorgaat of zijn schoenen ophangt. Dit belet de Rossoneri niet om deze verouderingsaanval te verjongen door spelers als Divock Origi (26) en de Italiaan Gianluca Scamacca (23) voor volgend seizoen te polsen. 

Totti achterna

Ibrahimovic sprak in maart over zijn “paniek” om te stoppen met voetbal. “Ik heb een beetje angst: wat zal er daarna gebeuren? Ik weet dat ik andere mogelijkheden heb, maar de adrenaline die ik op de mat heb, zal ik nergens anders vinden”, zei hij voor de kwalificatie play-offs voor het WK 2022. De niet-kwalificatie van de Zweden voor Qatar is ook een domper dat hem overweegt om vroeger te stoppen. 

Francesco Totti, die in 2017 op 40-jarige leeftijd zijn carrière beëindigde, heeft maar één advies voor de Zweed: “Ik hoop je nog steeds te zien juichen na een paar goals tijdens deze laatste dagen van het kampioenschap. Aan het einde van het seizoen, luister je best naar je lichaam. Je lichaam is je motor, zonder dat sta je nergens. Het zal je vertellen wat je moet doen”, aldus de Italiaanse legende.

Milan kampioen dit jaar? 5.50x je geld!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Beter om te stoppen voor Zlatan?

  • Zeker
  • Nee, kan nog wel een jaar door
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie