ADO Den Haag knokt zich naar late zege

In de Keuken Kampioen Divisie heeft ADO Den Haag maandagavond averij voorkomen. In de thuiswedstrijd tegen Telstar knokte de ploeg van trainer Giovanni Franken, de opvolger van Ruud Brood, zich vlak voor tijd naar de zege: 2-1.

ADO kreeg in de eerste helft verschillende mogelijkheden om de score te openen, maar doelman Ronald Koeman junior hield de nul. Aan de andere kant deelde Telstar meerdere speldenprikjes uit. Vlak voor rust had dat zelfs de 0-1 móéten opleveren, ware het niet dat Glynor Plet erin slaagde om de bal van dichtbij op de lat te schieten.

De Haagse formatie ontsnapte dus aan een achterstand op een moreel belangrijk moment. ADO profiteerde kort na de theepauze dankbaar. Thomas Verheydt werd vastgehouden binnen het strafschopgebied en de bonkige spits mocht vervolgens zelf aanleggen vanaf de penaltystip: 1-0.

Late ontknoping

ADO liet in het vervolg van de tweede helft na om afstand te nemen van Telstar. De bezoekers bleven daardoor geloven in een resultaat en dat bleek terecht. De ADO-defensie reageerde niet scherp op een hoge voorzet en daardoor viel de bal uiteindelijk lekker voor Plet, die nu wel raak schoot.

Toch ging ADO er met de drie punten vandoor. In de absolute slotfase kreeg Amar Catic de kans om binnen het strafschopgebied uit te halen en hij passeerde Koeman met een schuiver: 2-1. ADO blijft zege, maar mag naar boven blijven kijken.

Scoreverloop: 1-0 (53′) Thomas Verheydt, 1-1 (82′) Glynor Plet, 2-1 (86′) Amar Catic

Wedden op KKD-duels? Waag je gok via bet365!

Gaat ADO Den Haag dit seizoen promoveren?