FC Groningen geeft ADO enorme tik: “Dit is de knock-out”

Foto: FC Groningen geeft ADO enorme tik: “Dit is de knock-out”

FC Groningen deelde vrijdagavond een mokerslag uit aan ADO Den Haag door met 0-2 te winnen. Daardoor lijkt directe promotie ver weg voor de ploeg van trainer Darije Kalezic. Groningen-trainer Dick Lukkien constateerde dat er een flinke tik is uitgedeeld in de race om promotie naar de Eredivisie.

FC Groningen geeft ADO Den Haag knock-out

Tegenover ESPN hield Lukkien nog wel een slag om de arm over het definitief afschudden van ADO, maar stelde wel dat Groningen hele goede zaken heeft gedaan. “De jongens stappen met veel vertrouwen het veld op en beseffen dat we goed kunnen voetballen, maar we moeten daar ook veel energie voor gebruiken. Dan zie je dat we ‘best aardig kunnen voetballen’, zoals we in Groningen zeggen. ADO afgeschud? Dat weet je nooit, maar we hebben ze wel een enorme tik in de nek gegeven en dat was de bedoeling.”

Doelpuntenmaker Romano Postema denkt dat ADO geen concurrent meer is. “Ik denk dat we ADO de knock-out hebben gegeven. Ik ben blij dat we ze op een achterstand hebben kunnen zetten, waarvan ik denk dat we die niet meer gaan weggeven. We hebben de flow te pakken gekregen en die niet meer losgelaten.”

ADO richt vizier op play-offs

ADO-trainer Kalezic legde zich neer bij de nederlaag en erkende zijn meerdere in Groningen. “Groningen is verder uitgelopen en als je de krachtsverhoudingen tussen ons en hen ziet, zegt dat ook iets. We moeten ons richten op de laatste wedstrijden van de competitie. Als je ziet wat Groningen presteert, heb ik niet de verwachting dat zij nog veel punten zullen laten liggen.”

Ook ADO-spits Henk Veerman ziet rechtstreekse promotie niet meer gebeuren. “Ja, dat denk ik wel. Er zit een enorme veerkracht in deze ploeg, dat hebben we bewezen. Dat er iets moet veranderen, is wel heel duidelijk bij ons. Als we maar één van de zeven wedstrijden winnen, is het niet goed genoeg. Hoe we het moeten veranderen, dat is niet aan mij, maar we moeten wel beter gaan voetballen. We zijn duizend procent klaar voor de play-offs.”

Zie jij Groningen en ADO promoveren?

  • Ja, beiden
  • Nee, alleen Groningen
  • Nee, alleen ADO
  • Nee, beiden niet
323+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie