Pijnlijke remise voor Real Madrid, AC Milan onderuit

Foto: Pijnlijke remise voor Real Madrid, AC Milan onderuit

Real Madrid heeft zondagavond averij opgelopen in de Spaanse Primera Divisíon. De Koninklijke wist zich in het eigen Bernabéu niet te ontdoen van degradatiekandidaat Cádiz.

In aanloop naar deze wedstrijd werd de selectie van trainer Carlo Ancelotti getroffen door een corona-uitbraak. De Italiaan kon daardoor niet zijn sterkste elftal opstellen. Gareth Bale, Rodrygo Goes, Marcelo, Marco Asensio en Andriy Lunin haakten daardoor af, waar de terugkeer van Luka Modric ondanks een negatieve testuitslag nog als te vroeg werd bestempeld.

Ancelotti liet Eden Hazard aan de aftrap verschijnen. Ook Casemiro mocht aan de wedstrijd beginnen, maar hij had de mazzel dat hij in de 26ste minuut mocht blijven staan. De Braziliaan ging veel te hard door op Ivan Alejo en had daarbij de mazzel dat de scheidsrechter niet voor een rode kaart koos. Real kon ondertussen weinig uitrichten tegen Cádiz, dat ondanks minimaal balbezit (minder dan twintig procent) prima overeind bleef in het Bernabéu.

In de tweede helft had Karim Benzema de 1-0 op zijn voet, ware het niet dat doelman Jeremias Ledesma redde en de vlag omhoog ging voor buitenspel. Vinícius Júnior mocht op zijn beurt wel door, maar ook zijn inzet werd gepareerd door de sluitpost van Cádiz. Zodoende bleef de brilstand op het scorebord en loopt Real Madrid spaarzame averij op in de Spaanse titelstrijd.

Serie A: Milan verliest van Napoli

In de Italiaanse Serie A stond er zondagavond een topper op het programma. AC Milan en Napoli troffen elkaar in San Siro en daarbij trok de formatie uit Napels aan het langste eind: 0-1.

Milan en Napoli voerden dit seizoen enige tijd het Serie A-klassement aan, maar de afgelopen weken wist Internazionale de koppositie over te nemen. Winst in deze onderlinge wedstrijd was dan ook nodig om in de buurt te blijven van de titelhouder. Napoli ging goed om met deze druk door dankzij Eljif Elmas al na vier minuten toe te slaan.

De formatie uit Milaan had op dat moment nog veel tijd om minimaal de gelijkmaker te forceren. Dat leidde ook wel tot kansen, maar pas in extremis wist Franck Kessié toe te slaan namens de thuisploeg. De VAR greep echter in vanwege buitenspel en dus bleef de 0-1 stand staan. Napoli en Milan staan nu allebei op vier punten van koploper Inter.

Wedden op Europees topvoetbal? Maak je bet365-account aan en win!

Gaat Real Madrid de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie