Mikel Arteta woedend: ‘Ik begrijp het gewoon niet’

Foto: Mikel Arteta woedend: ‘Ik begrijp het gewoon niet’

Arsenal leek gisteravond te gaan verliezen van Crystal Palace in de Premier League, maar in extremis maakte Alexandre Lacazette er nog 2-2 van. Volgens oefenmeester Mikel Arteta zijn de Gunners echter benadeeld door de arbitrage.

Op slag van rust beproefde James McArthur zijn geluk met een volley, maar Bukayo Saka greep in. De jongeling werkte de bal weg en kreeg vervolgens een harde schop op zijn standbeen van de speler van Palace. Scheidsrechter Mike Dean besloot echter om McArthur ‘slechts’ een gele kaart te geven en de VAR van dienst riep hem niet naar de zijlijn…

Arteta, die Saka noodgedwongen moest wisselen, zegt tegen de Engelse media: “Hij kon onmogelijk verder. Ik heb de actie gezien en ik kan niet begrijpen hoe het mogelijk is dat McArthur op het veld mocht blijven staan. Dit was absoluut een rode kaart.”

Volgens de Spanjaard zou de VAR de spelers beter moeten beschermen: “Dit moment beïnvloedt de wedstrijd nu op twee manieren, want wij moeten een speler wisselen en Crystal Palace mocht met elf man blijven staan. Dit is niet juist. Als iets zó duidelijk is, moet je ook de goede beslissing nemen. Palace had met tien man verder gemoeten.”

“Dit was zo raar…”

Televisieanalyticus Jamie Carragher reageerde na het laatste fluitsignaal: “Dit was zo raar… Eerst denk je dat hij de speler misschien niet gezien heeft, dat hij alleen op de bal gefocust was en dat de tegenstander uit het niets opdook. Maar Saka stond gewoon al voor zijn neus. Het is onmogelijk dat hij hem niet gezien had. McArthur is hier goed weggekomen. Er had niemand bij Palace kunnen mopperen als hier een rode kaart was gegeven.”

Rood?

  • Ja
  • Nee
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie