United worstelt zich naar finale, géén Britse clash

Na Manchester City en Chelsea (Champions League) is het ook Manchester United gelukt om een Europese clubfinale te bereiken. Arsenal had het succes voor Engeland kunnen volmaken, maar zij haalden het niet in de halve finale.

AS Roma – Manchester United 3-2

Manchester United won de heenwedstrijd tegen AS Roma met 6-2. Voor manager Ole Gunnar Solskjaer aanleiding om oud-Ajacied Donny van de Beek een basisplaats te gunnen. De Nederlander zag Edinson Cavani drie grote kansen creëren in de eerste helft en na twee missers was het na 39 minuten ook raak. De Uruguayaan werd één-op-één met doelman Antonio Mirante gezet en faalde niet: 0-1.

Met een 7-2 voorsprong over twee duels dacht United de tweede helft rustig uit te kunnen spelen. Roma was echter niet voornemens om zonder glorie van het Europese podium te stappen. Een handsbal van Harry Maguire in de eigen zestien werd de nummer twee van Engeland niet fataal, maar kort daarna lukte het Roma om toch weer iets van spanning te creëren. Edin Dzeko kopte de gelijkmaker binnen en Bryan Cristante maakte er zelfs 2-1 van

United-goalie David de Gea moest zelfs twee keer ingrijpen om Roma van een derde treffer af te houden. United bibberde in die fase zowaar, maar in de 68ste minuut kopte Cavani de Romeinse hoop definitief aan gort door er 2-2 van te maken. Invaller Nicola Zalewski wist Roma nog wel de zege in deze tweede halve finale te bezorgen.

Arsenal – Villarreal 0-0

Het is Arsenal niet gelukt om de Engelse hegemonie compleet te maken. Na de 2-1 nederlaag in Spanje had een minimale zege op Villarreal volstaan in het eigen Emirates Stadium, maar de ploeg van Mikel Arteta slaagde er niet in om de ban te breken.

Arsenal kreeg wel kansen om de overwinning en daarmee het finaleticket binnen te slepen. Pierre-Emerick Aubameyang had pech met zijn inzet op de paal en zorgde in de slotfase nogmaals voor gevaar. Zo ontstonden er meer dreigende momenten voor het Spaanse doel, maar het Villarreal van Unai Emery (ex-Arsenal) hield stand en treft zodoende United in de finale.