“Van de Beek moet meer aan zichzelf denken”

Foto: “Van de Beek moet meer aan zichzelf denken”

Waar Hakim Ziyech in de basis stond bij Chelsea, daar bleef Donny van de Beek negentig minuten op de bank bij Manchester United. Volgens Bert van Marwijk moet de middenvelder (‘een uitstekende voetballer’) daar snel op anticiperen.

“Hoe kan dat toch?”, schrijft Van Marwijk in De Telegraaf. “Van de Beek is niet plotseling een slechte voetballer of iemand die het niveau niet zou aankunnen. Ik denk dat het daarom niet een kwestie is van te weinig kwaliteit, maar dat er ook andere dingen komen kijken in een andere omgeving. Want hij is vooral een speler die is opgegroeid en opgeleid in het positiespel van Ajax.”

Van Marwijk stelt dat dit bij United héél anders is. “Hij doet me wat dat betreft ook een beetje denken aan Davy Klaassen toen die in 2017 van Ajax naar Everton vertrok. Klaassen was op dat moment misschien wel de beste speler van de Eredivisie en was ook op de juiste leeftijd om de stap naar het buitenland te maken, maar raakte bij Everton uiteindelijk ook op een zijspoor.”

Pas bij Werder Bremen vond Klaassen een manier om daarmee om te gaan. Van Marwijk: “Om te slagen en overleven in het buitenland is blijkbaar toch wat anders noodzakelijk. Dan zal je ook andere kwaliteiten moeten hebben of ontwikkelen. Wanneer je ploeggenoten je over het hoofd zien en het spel niet op je is afgestemd dan zal je ook in staat moeten zijn om zelf de weg te vinden. Dan zal die goede teamspeler ook wat meer aan zichzelf moeten gaan denken en ook de technische en tactische kwaliteiten hebben om op eigen kracht het verschil te maken.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie