TRANSFERUURTJE: Ajax grijpt mis, Messi kon gratis weg

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax grijpt mis, Messi kon gratis weg

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Ajax lijkt de komst van Brenner Souza da Silva definitief te kunnen vergeten. De Braziliaanse spits werd afgelopen winter nog aangeboden in Amsterdam, maar is nu hard op weg naar het FC Cincinnati van Jaap Stam. Dat weten diverse Amerikaanse en Braziliaanse media te melden. Volgens GloboEsporte betalen de Amerikanen een bedrag van 11 miljoen euro aan Sao Paulo en kan dat bedrag middels bonussen nog verder oplopen. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf zei onlangs nog dat Brenner voor 12 miljoen euro was aangeboden in Amsterdam.

Lasse Schöne is bijna een maand clubloos en nog altijd is er geen zicht op een doorbraak. De Deense spelmaker zou een overstap naar Cagliari vooralsnog kunnen vergeten. Cagliari werd onlangs nog gezien als dé nieuwe club van Schöne, maar volgens Italiaanse media spreekt men dit keihard tegen. Sterker nog: na de recente transfers zou de Serie A-club hem als overbodig betitelen. Géén Cagliari dus voor de geroutineerde middenvelder, die op 7 januari zijn contract bij Genoa liet ontbinden. Schöne traint sindsdien mee bij Ajax. De Deen ziet een definitieve hereniging wel zitten, al lijkt de technische leiding daar momenteel anders naar te kijken.

[b]Buitenland:[/b]

De contractsituatie van Lionel Messi blijft de gemoederen flink bezighouden. De Spaanse krant El Mundo onthulde onlangs het megacontract van de Argentijn bij FC Barcelona, maar volgens Guillem Balagué is de krant één belangrijke clausule in de verbintenis vergeten te publiceren. Volgens de journalist had Messi in januari namelijk transfervrij kunnen vertrekken bij Barcelona. Na dit seizoen is dat natuurlijk sowieso het geval, maar Balagué stelt dat Messi ook deze winter vrij was om te gaan en staan waar hij wilde. Messi zou daar dus zelf van af hebben gezien, omdat hij naar verluidt het seizoen wil afmaken bij Barça.

In 2009 won Alexandre Pato nog de Golden Boy als beste jonge speler in Europa, maar de Braziliaanse spits is nadien serieus afgegleden. Op zijn 31ste zit de Braziliaanse spits momenteel zonder club en hij zou weleens een bizarre transfer kunnen maken. Pato zou immers naar Irak kunnen trekken, want in de lokale media beweert de voorzitter van Al Diwaniya, de nummer veertien in de Iraakse hoogste divisie, dat hij aan het onderhandelen is met de gevallen topspits. Diens eisen zouden wel behoorlijk hoog liggen, waardoor de gesprekken voorlopig maar moeizaam opschieten. Desondanks lijkt een transfer nog niet uitgesloten.

Moet Ajax Schöne terughalen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie