“Niet Zidane maakte het verschil bij Real Madrid, maar Ronaldo”

Foto: “Niet Zidane maakte het verschil bij Real Madrid, maar Ronaldo”

Wim Kieft stoort zich aan trainers die zichzelf op de borst kloppen. Volgens de voetbalanalist zijn het nog altijd de spelers die in de spotlights horen te staan.

In De Telegraaf vertelt Kieft: “Het zijn de Michael Jordans, Ronaldo’s, Cruijff’s, Gullit’s en Lerby’s van de wereld die het verschil maken en zorgen voor de prijzen. Niet de zogenaamd perfecte organisaties of trainers met hun grote ego. Als ik die directeur Jerry Krause in de documentaire The Last Dance over Michael Jordan en de Chicago Bulls zie oreren en hoe hij probeert het succes naar zich toe te trekken, dan irriteert me dat mateloos.”

“Alsof hij of andere grote ego’s als José Mourinho of Louis van Gaal belangrijker zijn dan het team en de spelers. Je ziet ze overal, van die mee-eters, maar toen Jordan bij de Bulls, Ronaldo bij Real Madrid en Johan Cruijff indertijd bij Ajax vertrokken, was het meteen gedaan met het winnen van prijzen”, aldus Kieft, die deze spelers ‘de succesbewakers’ noemt.

Kieft legt uit: “Niet Zinedine Zidane maakte het verschil bij Real Madrid, maar Ronaldo. Zidane was een toptrainer omdat hij zijn ego opzij zette voor Ronaldo. Als Ronaldo nog even 800 buikspieroefeningen deed, veertig sprintjes trok en een half uurtje extra afwerkte met links en rechts, denk je dat Luka Modric dan eerder naar binnen durft te lopen? Die gaat meedoen. Persoonlijkheden als Ronaldo tillen het niveau omhoog en vrezen niet impopulair te zijn en iemand de huid vol te schelden.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
445+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie