10: Gemiste strafschoppen die je nooit meer vergeet

Foto: 10: Gemiste strafschoppen die je nooit meer vergeet

Een strafschoppenserie is over het algemeen fantastisch om te volgen. Winnaars worden euforisch, maar de keerzijde is dat de verliezers even ontroostbaar zijn. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien spelers op een rijtje die op een cruciaal moment faalden vanaf de stip.

[b]10. Chris Waddle[/b]
Engeland en strafschoppen: op de één of andere manier klikt het maar niet. Er zijn verschillende voorbeelden te verzinnen, zoals op het WK van 1990 tegen Duitsland. Stuart Pearce faalde vanaf de stip en uiteindelijk bracht Chris Waddle zijn eigen ploeg de definitieve nekslag toe.

[b]9. Marco van Basten[/b]
In 1988 werd Oranje kampioen van Europa. Vier jaar later was het Nederlands elftal nog steeds ijzersterk en liep Van Basten eveneens rond, maar ditmaal zat er geen heldenrol in voor de spits. Zo faalde [i]San Marco[/i] in de strafschoppenserie tegen Denemarken met Peter Schmeichel als opponent.

[b]8. John Terry[/b]
In 2008 won Manchester United de Champions League en werd Edwin van der Sar de held door de beslissende strafschop te pareren. Echter, Terry had die status zomaar kunnen opeisen. De centrale verdediger van Chelsea kon de klus klaren, maar gleed uit en zag de bal niet in het doel eindigen.

[b]7. Asamoah Gyan[/b]
In 2010 organiseerde Zuid-Afrika het WK en het gehele continent was in de ban van deze eindronde. Ghana had uiteindelijk de Afrikaanse eer hoog moeten houden, maar ging na strafschoppen onderuit tegen Uruguay. Gyan vond het net wel, maar zal nog altijd terugdenken aan zijn misser in de laatste minuut van de wedstrijd.

[b]6. Clarence Seedorf[/b]
Seedorf was een fantastische voetballer, maar bouwde helaas een reputatie op wat strafschoppen betreft. Zo faalde de Nederlander gedurende het EK 1996 als enige in de kwartfinalewedstrijd tegen Frankrijk. Freek de Jonge gebruikte die misser nog in zijn hit ‘Er is leven na de dood’.

[b]5. Sergio Ramos[/b]
In 2012 had Real Madrid de tiende Champions League al willen winnen. In de halve finale ging het evenwel mis door toedoen van Bayern München, dat in het Bernabéu koelbloediger bleek vanaf de stip. Vooral verdediger Ramos had zichzelf duidelijk niet onder controle gezien deze riante misser.

[b]4. Gareth Southgate[/b]
In 1996 organiseerde Engeland het EK onder de titel ‘Football is coming home’. Natuurlijk had de nationale ploeg dat wilde vieren met een eindzege, maar dertig jaar na het succesvolle WK ging het mis. In de halve finale tegen opnieuw rivaal Duitsland faalde Southgate vanaf de stip en dat bleek ook de enige misser in de strafschoppenserie.

[b]3. Roberto Baggio[/b]
In 1994 kroonde Brazilië zich tot wereldkampioen door Italië te verslaan in de strafschoppenserie. Baggio had de [i]Azzurri[/i] in de race kunnen houden door zijn inzet te verzilveren, maar hij schoot de bal over het doel en moest vervolgens met lede ogen toezien hoe de Brazilianen de winst vierden.

[b]2. Jaap Stam[/b]
In 2000 beschikte Oranje over een fantastisch elftal met een goede defensie en scorend vermogen. Helaas bleek dat stalen zenuwen niet voorhanden waren toen het aankwam op de strafschoppenserie. Er werd in de halve finale tegen Italië collectief gefaald door de Nederlanders, maar de misser van Stam werd toch wel gezien als hét moment.

[b]1. Lionel Messi[/b]
Messi heeft een prijzenkast waar iedere voetballer stikjaloers op zou zijn. Toch ontbreekt er nog iets belangrijks: een hoofdprijs met Argentinië. Deze zomer faalde de sterspeler van FC Barcelona vanaf de stip in de finale van de Copa América en naar eigen zeggen is dat hoofdstuk nu klaar. Wat een treurig afscheid zou dat zijn…

Welke misser blijft je het meest bij?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie