Zó denkt Union Berlin over loting tegen Ajax

Foto: Zó denkt Union Berlin over loting tegen Ajax

Union Berlin moest vorig seizoen nog twee keer haar meerderen erkennen in Feyenoord, dit seizoen wacht een tweeluik met Ajax, in de Europa League. Wat vindt men bij de Duitse traditionsverein eigenlijk van deze loting? Ajax Showtime vroeg het aan clubwatcher Lisa de Ruiter, van Sky Germany.

“De fans en de club kijken uit naar de wedstrijden tegen Ajax. Niet alleen omdat Ajax een sterk team heeft, maar ook omdat ze een geweldig stadion en goede fans hebben. Iedereen weet dat het een zware opgave wordt om te overleven tegen Ajax. Een erg zware loting”, stelt De Ruiter, die er van overtuigd is dat de zwakke eerste seizoenshelft van Schreuder en co niets af heeft gedaan aan de status van de club in Duitsland.

“Iedereen weet dat Ajax een geweldige geschiedenis heeft en niemand zal de fout maken om Ajax te onderschatten. Het is een gevaarlijke situatie voor Union Berlin, want Ajax zal de resultaten in de Champions League goed willen maken. Iedereen kent Ajax als een geweldige club voor jonge spelers en talenten die uiteindelijk bij de grootste clubs van de wereld komen te spelen. Ajax is altijd een serieuze tegenstander.”

Vormdip Union Berlin

Union zelf zakte de laatste weken ook aardig weg op de ranglijst van de Bundesliga. “De afgelopen weken waren zwaar voor het team. Sinds het begin van september heeft Union twee wedstrijden in de week gespeeld. Het is een intense taak voor hen. Trainer Urs Fischer rouleert veel, maar het vraagt veel inhoud. Aan het begin van het seizoen ging alles top, vooral in de Bundesliga. Er werden veel kleine overwinning geboekt, er was veel vechtlust en een hoog niveau van discipline. Het team heeft er toen het maximale uitgehaald. We moeten niet vergeten dat het team pas sinds 2019 in de Bundesliga speelt. Wat er sindsdien is gebeurd, is bijna uniek. Union is altijd in staat om wedstrijden te winnen, vaak op een ‘vieze’ manier.”

De Ruiter besluit: “Ik weet in ieder geval dat we twee wedstrijden gaan zien in bijzondere stadions met buitengewone fans. Duizenden Union-fans zullen naar Amsterdam afreizen om daar feest te vieren. Het resultaat zou er bijna niet toe doen. Ajax en zijn fans kunnen uitkijken naar een geweldige atmosfeer in Berlin Köpenick. Het is een heksenketel, waar een unieke sfeer heerst. Het zullen twee zware wedstrijden worden, waarin alles kan gebeuren.”

Johan Cruijff ArenA

Europa League Final Stage

16 februari 2023

18:45

Ajax
Union Berlin
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 december 2022 22:45.

Wie gaat dit tweeluik winnen?

  • Ajax
  • Union Berlin
900+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie