Dit schrijft de buitenlandse pers over Oranje

Foto: Dit schrijft de buitenlandse pers over Oranje

De buitenlandse media is niet enthousiast over het Nederlands elftal. Het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal kwalificeerde zich relatief simpel voor de achtste finale, maar overtuigend is het allemaal nog niet.

BILD concludeert dat ‘Nederland kan rekenen op Cody Gakpo’. “Hij is de man die Louis van Gaal een plek in de achtste finale bezorgt. Maar de Nederlanders waren zwak voor het doel. Ondanks een groot overwicht aan balbezit waren de meeste aanvallen niet gevaarlijk”, aldus het Duitse boulevardmedium.

Lof voor Gakpo

L’Équipe meent dat het Nederlandse veldspel ‘te wensen overliep’ tegen Qatar. “Net als in de eerste twee wedstrijden brak Cody Gakpo op briljante wijze de ban.” Waar de Franse sportkrant hem als ‘revelatie van het WK’ noemt, daar concludeert The Sun zelfs dat de PSV-aanvaller ‘op weg kan zijn naar de Gouden Schoen’.

Gakpo eist veel aandacht op. Het Britse medium vervolgt: “Veel Nederlandse supporters verwachtten dat het moeilijk zou worden om te scoren zonder Memphis Depay, maar Gakpo vult dat gat op. En dan te bedenken dat Manchester United de aanvaller voor veertig miljoen pond had kunnen overnemen, maar het geld behield om de transfer van Antony te bekostigen, die twee keer zoveel kostte.”

Sporza schrijft: “Als ploeg maakte Nederland nog geen indruk op dit WK, maar Cody Gakpo stak er wél bovenuit. Drie WK-wedstrijden, drie goals. Eentje met het hoofd, eentje met links en eentje met rechts. Hij is de eerste speler bij Oranje die in elk van de eerste drie WK-wedstrijden weet te scoren.”

Mundo Deportivo noemt Frenkie de Jong daarentegen de ‘absolute leider’ van dit Oranje. Nathan Aké is daarentegen aan de beurt na een ‘roekeloos’ optreden. “Het was geen wedstrijd om een gele kaart te pakken en Van Gaal zal niet blij zijn met de manier waarop hij zijn elleboog gebruikte bij een sprong.”

Gakpo topscorer van het WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Gakpo WK-topscorer worden?

  • Ja
  • Nee
1538+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie