‘Zes bloedstollende weken voor Vitesse’

Foto: ‘Zes bloedstollende weken voor Vitesse’

Vitesse gaat zes bloedstollende weken tegemoet. De rechter doet op 26 april uitspraak over het ‘eeuwigdurend speelrecht’ van de Arnhemse club in Stadion GelreDome.

Omroep Gelderland bericht: “De kwestie over het eeuwigdurend speelrecht is een bodemprocedure die speelt naast het kort geding over het gebruik van stadion GelreDome en de huur. Die zaak verloor Vitesse vorige week. In 2018 werd de huur zelf opgezegd, omdat de club een jaarlijks bedrag van 2,1 miljoen euro veel te hoog vindt. Anders zou het contract stilzwijgend verlengd worden tot 2043.”

Het huidige huurcontract loopt per 1 oktober van dit jaar af. Vitesse verloor het kort geding en dreigt daardoor zonder stadion komen te zitten, waardoor de toekomst van de club in gevaar dreigt te komen. In het uiterste geval kan de KNVB de proflicentie afpakken. “De druk op alles en iedereen binnen de organisatie van Vitesse is daarmee niet te onderschatten. Banen van werknemers staan op het spel”, zo weet het regionale medium.

Partijen staan lijnrecht tegenover elkaar

De rechter buigt zich de komende weken verder in de kwestie. Omroep Gelderland weet: “Stadion GelreDome zegt dat het speelrecht niet meer bestaat, ‘nietig is en verjaard.’ Na het reddingsplan in 2003 zou er afscheid van zijn genomen. Documenten die het eeuwige speelrecht bewijzen, zouden niet bestaan. Vitesse beweert min of meer het tegenovergestelde. Het speelrecht, toegewezen door de gemeente, zou al bedongen zijn bij de verkoop van de grond rond GelreDome en altijd ‘correct zijn doorgelegd’ in leveringsakten en overdrachten.”

De richtdatum van de uitspraak is vastgesteld rond 25 april. “Het is een vervelende kwestie die heel groot is geworden”, zo heeft de rechter laten weten.

Wint Vitesse bij Sparta?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Vitesse de bodemprocedure winnen?

  • Ja
  • Nee
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie