“We verliezen, terwijl er een resultaat in had gezeten”

Foto: “We verliezen, terwijl er een resultaat in had gezeten”

FC Groningen bood Ajax op zaterdagmiddag goed tegenstand en kwam op een 1-0 voorsprong, maar vervolgens ging de Trots van het Noorden alsnog de boot in: het werd 1-3 in de Euroborg. Toch zag oefenmeester Danny Buijs voldoende aanknopingspunten.

De coach wordt geciteerd door Voetbal International: “Van het grootste gedeelte van de ploeg heb ik genoten, zeker de eerste helft. We zetten hoog en agressief druk, de laatste lijn sloot goed aan en als we de bal veroverden waren we ook goed in staat hem te behouden. Ook kwamen we er in de counter een paar keer goed uit, waaruit we ook scoorden. Daar was ik heel tevreden over. Alleen geven we het in de laatste drie minuten uit handen.”

Buijs doelde natuurlijk op de laatste minuten van de eerste helft, waarin Ajax twee keer scoorde. Hij was niet te spreken over de rol van Damil Dankerlui bij de gelijkmaker: “We maakten cruciale fouten. We hebben deze week vijftig keer benoemd wat Dusan Tadic doet bij een ingooi, maar Damil liet zich toch kinderlijk aftroeven.” In de rust wisselde de trainer de verdediger: “Niet alleen vanwege de goal, want ik overwoog hem eerder in de eerste helft al te vervangen.” En uit een strafschop werd het ook nog eens 1-2: “Dat was nog eens een extra klap.

In de tweede helft lukte het Groningen niet om die klap te boven te komen: “We verliezen, terwijl er een resultaat in had gezeten. Daar ben ik teleurgesteld over.” Buijs vond een aantal spelers erboven uitsteken: “Duarte, Meijer, Strand Larsen… Daar heb ik gewoon van genoten. Als ik kijk waar zij een half jaar geleden stonden en wat ze nu laten zien tegen Ajax, dat is gewoon heel knap.”

Verdien 1.53 keer je inleg als Jong Ajax van TOP Oss wint!

Speelde Groningen naar behoren?

  • Zeker
  • Nee
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie