Walemark mikt op basisplaats bij Feyenoord: “Zoveel mogelijk spelen en steentje bijdragen”

Foto: Walemark mikt op basisplaats bij Feyenoord: “Zoveel mogelijk spelen en steentje bijdragen”

Patrick Walemark was woensdagmiddag belangrijk voor Feyenoord, met twee treffers in de 5-0 oefenzege op FC Emmen. De Zweedse vleugelaanvaller hoopt zich in de tweede seizoenshelft in de basis te knokken van de Rotterdamse formatie.

“Ik denk dat het een goede wedstrijd was, het is altijd mooi om twee keer te scoren. Het waren twee goede aanvallen, en ik was de gelukkige die daar aan het eind van stond”, vertelde Walemark op de persconferentie na het treffen met de competitiegenoot.

Ontwikkelen

Walemark heeft zijn eerste jaar erop zitten als Feyenoorder. De Scandinaviër werd met behoorlijke verwachtingen binnengehaald, maar heeft die nog niet weten in te lossen. Dit seizoen stond hij pas vier Eredivisie-duels in de basis. “Ik wil me hier blijven ontwikkelen. Ik wil zoveel mogelijk spelen en mijn steentje bijdragen voor het team. Gewoon doen wat ik het beste doe en dat is voetballen.”

De 21-jarige aanvaller kijkt met een positief gevoel vooruit op de herstart van de competitie. “Het is een goed gevoel dat we bovenaan staan, maar we weten dat er ook nog veel duels te spelen zijn. We gaan dag voor dag te werk, en wedstrijd per wedstrijd. We proberen ieder duel te winnen, dan zien we wel hoe het eindigt.”

Geloof jij in een landstitel van Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Verdient Walemark een vaste basisplaats?

  • Ja, goede speler
  • Nee, vind het vaak tegenvallen
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie