VVV-Venlo en Almere City houden het spannend in de play-offs

VVV-Venlo is er niet in geslaagd om in eigen huis van Almere City te winnen. In de halve finale van de play-offs voor promotie/degradatie eindigde het duel in Limburg in 1-1.

Vroege voorsprong VVV-Venlo

De eerste kansen waren voor VVV-Venlo, dat uitstekend aan de wedstrijd begon. Nick Venema gaf in de eerste minuten een steekpass op Daan Huisman, die werd neergelegd en om een penalty vroeg. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof besloot echter niet te reageren, waardoor het spel verder ging.

Kort daarna was het alsnog raak voor de thuisploeg. Na het terugleggen van Venema haalde MItchell van Rooijen overtuigend uit. De bal raakte nog de onderkant van de lat, maar het was voldoende om de 1-0 op het scorebord neer te zetten. VVV-Venlo bleef na het doelpunt in de aanval, al slaagde het er niet in om de score uit te breiden.

Aan de andere kant van het veld ontstonden er ondertussen ook mogelijkheden. Waar Lance Duijvestijn eerst nog rakelings naast de paal schoot en Jorrit Smeets eveneens miste, kwam de gelijkmaker kort daarna alsnog. Anthony Limbombe mocht van afstand aanleggen en slaagde erin om de 1-1 te maken.

Rode kaart Almere City

Na de theepauze ging VVV-Venlo hard op zoek naar een nieuwe voorsprong, waarbij het onder meer gevaarlijk was met een hoekschop. Brian Koglin kopte de bal richting Venema, maar hij kwam een teenlengte te kort om gevaar te stichten. Twintig minuten voor tijd kreeg Danny Post vervolgens een rode kaart, waardoor Almere City met 10 man kwam te spelen.

De gastheer deed in de slotfase van de wedstrijd nog hard haar best om de winnende treffer te forceren, maar slaagde er niet in om Almere City pijn te doen. Het zorgt ervoor dat de terugwedstrijd, die zaterdagmiddag om 16:30 uur op het programma staat, in Flevoland veel spanning met zich mee zal dragen.

Scoreverloop: 1-0 (7′) Mitchell van Rooijen, 1-1 (29′) Anthony Limbombe