Vraagtekens rond Wijnaldum: “Kijken of hij een toegevoegde waarde is”

Foto: Vraagtekens rond Wijnaldum: “Kijken of hij een toegevoegde waarde is”

Voor Georginio Wijnaldum wordt deze interlandperiode een belangrijke test. Bondscoach Ronald Koeman wil bekijken of de 33-jarige routinier nog het zelfde kan brengen als voorheen.

Ronald Koeman is benieuwd of Georginio Wijnaldum zijn oude niveau nog kan aantikken

Het verhaal is bekend: sinds het vertrek van Wijnaldum bij Liverpool in 2021 heeft hij zelden meer zijn oude niveau aan getikt, door verschillende omstandigheden. De move naar Paris Saint-Germain bleek geen gelukkige, na zijn verhuurperiode bij AS Roma raakte de Rotterdammer al snel zwaar geblesseerd. Afgelopen zomer toog Wijnaldum naar Saudi-Arabië, de gemiddelde voetbalvolger zal hem weinig meer in actie zien.

Van de laatste 21 interlands deed Wijnaldum er vier mee, waarvan slechts één de volledige negentig minuten. Wat verwacht Koeman in deze interlandperiode van zijn pupil? “Wijnaldum is niet zeker van zijn plaats. Ik wil hem gewoon bij de groep zien. Met het idee: kun je nog hetzelfde als wat je deed? Ik kijk ernaar of hij als speler een toegevoegde waarde is. Die diepgang die hij had, ik wil zien of dat nog steeds zo is.”

Examen

“Ik heb een verleden met Gini”, vervolgde de bondscoach. “Hij heeft meer dan negentig interlands gespeeld. Ik heb gesproken met hem. Nu heb ik hem hier, met twee wedstrijden. Voor iedereen is dit grotendeels een examen. Er zijn niet zoveel momenten. Je hebt een beeld van spelers, je wil op het EK ook een groep hebben…. ik heb een eigen ervaring op het EK 1988 en het WK 1990. Het een was fantastisch, het ander dramatisch. In 1990 was het niet de groep van 1988. Ik vind een goede bank belangrijk. Je hebt jongens nodig die meer over ‘wij’ praten.”

Koeman stipt aan dat meer ‘Saudi-gangers’ bij de nationale ploegen zitten. “Maar ik kan Wijnaldum nu beter beoordelen dan als ik daarheen ga. Hij zal gedeelten van wedstrijden spelen.” Een WK in Saudi-Arabië? “Dat is totaal niet aan de orde nu. Het is gehouden in Qatar en iedereen is daarheen gegaan. Ik ga daar niet op in. Stel die vraag aan Nigel de Jong. Ik vind dat nu niet belangrijk.”

Zou jij Wijnaldum selecteren?

  • Ja, blijft een ervaren topspeler
  • Nee, voegt weinig meer toe
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie