Al-Ettifaq

Dammam

Prijzenkast Al-Ettifaq

2x landskampioen

1x Yelo League

2x Saudi King’s Cup

1x Crown Prince Cup

2x Arab Club Champions Cup

Het laatste nieuws over Al-Ettifaq

Al-Ettifaq is een Saudische voetbalclub uit Dammam. Thuiswedstrijden van de club worden afgewerkt in het Prince Mohamed bin Fahd Stadium.

  • Al-Ettifaq ontstond 1944 opgericht als fusieclub
  • De club veroverde twee landstitels in Saudi-Arabië
  • De Arab Cup Champions Cup staat één keer in de prijzenkast
  • Georginio Wijnaldum koos in 2023 voor Al-Ettifaq als nieuwe club
  • Steven Gerrard werd dat jaar aangesteld als hoofdtrainer

Al-Ettifaq in nationaal clubverband

Al-Ettifaq werd in 1944 opgericht in Dammam, een van de grote steden in Saudi-Arabië. De voetbalclub ontstond uit een fusie tussen drie lokale teams (Al-Taawoun, Al-Sha’ab and Al-Shabab). De naam Al-Ettifaq staat voor ‘de overeenkomst’.

Eerste successen

In de jaren zestig won Al-Ettifaq voor het eerst een grote trofee: de Crown Prince Cup. Twee jaar later werd de King Cup voor het eerst in de prijzenkast geplaatst. Al-Ettifaq bereikte in die periode meer Saudische finale’s, maar overige pogingen leverden geen succes op.

Het grote succes van Al-Ettifaq werd in de jaren tachtig tot stand gebracht. In 1983 en 1987 werd het kampioenschap van Saudi-Arabië een feit, waar in 1988 en 1992 een tweede plaats werd behaald. Het zijn nog altijd de beste prestaties in de clubgeschiedenis. Al-Ettifaq zakte zelfs even af naar de tweede divisie van het land, maar in 2016 keerde het team als kampioen terug naar de hoogste afdeling.

Al-Ettifaq heeft ook regelmatig meegedaan aan internationale clubtoernooien. De club won de Arab Club Championship Cup tweemaal (1984 en 1988) en de GCC Champions League driemaal (1983, 1988 en 2006). Al-Ettifaq was eveneens meermaals deelnemer aan de AFC Champions League, maar vooralsnog zonder succes.

Steven Gerrard (Pro Shots)

Grote namen naar Al-Ettifaq

Competitiegenoot Al-Nassr stuntte eind 2022 door Cristiano Ronaldo naar de Saudische voetbalcompetitie te halen. Zijn komst maakte veel los in het land. In de zomer van 2023 ontstond er een totale gekte op de transfermarkt door toedoen van clubs uit Saudi-Arabië en ook Al-Ettifaq ging mee in die ambitie. Steven Gerrard werd als coach aangetrokken, waar Liverpool-middenvelder Jordan Henderson als versterking voor de selectie werd opgepikt.

Op 2 september 2023 werd ook een Nederlander naar Al-Ettifaq gebracht. Georginio Wijnaldum liet zich verleiden tot een overstap naar Saudi-Arabië. De Oranje-international mocht zich begin 2024 zelfs aanvoerder noemen door het snelle vertrek van Henderson, die een aanbieding van Ajax accepteerde.

Rivaliteit

Al-Nahda Club geldt als aartsrivaal van Al-Ettifaq. Beide clubs zijn afkomstig uit de stad Dammam.


Het stadion van Al-Ettifaq

Al-Ettifaq speelt sinds 1973 in het Prins Mohamed bin Fahdstadion. Het onderkomen van de club is vernoemd naar Muhammad bin Fahd Al Saud, die tussen 1985 tot 2013 als gouverneur verbonden was aan Ash Sharqiyah (‘De Oostelijke provincie’). Het stadion biedt plaats aan 35.000 voetbalfans.


Veelgestelde vragen over Al-Ettifaq

Wanneer is Al-Ettifaq opgericht?

Op 30 november 1943

Wat is het adres van het Prins Mohamed bin Fahdstadion?

Prins Mohamed bin Fahdstadion
34311 Dammam
Saudi-Arabië

Wat is de capaciteit van het Prins Mohamed bin Fahdstadion?

35.000 plaatsen

Wat is de website van Al-Ettifaq?

Klik hier om Al-Ettifaq online te bezoeken

Waar kan ik Al-Ettifaq vinden op sociale media?

Al-Ettifaq is onder meer actief op Facebook, Instagram en X

Laatste update: 1 april 2024

Populaire spelers Al-Ettifaq

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie