Wijnaldum wijst naar Nederland bij kritische vragen over Saudi-Arabië: “Toeslagenaffaire”

Foto: Wijnaldum wijst naar Nederland bij kritische vragen over Saudi-Arabië: “Toeslagenaffaire”

Georginio Wijnaldum kan weinig met de kritiek op zijn keuze om in Saudi-Arabië te voetballen. Volgens de ervaren Oranje-international zij de leefomstandigheden in het oliestaatje erg goed, en kent ieder land zijn problemen.

Georginio Wijnaldum spreekt van goede leefomstandigheden in Saudi-Arabië, en slaat kritiek in de wind

“Het is me heel goed bevallen. Voor mij zijn de leefomstandigheden heel goed. Ik heb helemaal niets gezien van wat daar gebeurd. Mensen moeten de situatie beoordelen als ze er zelf geweest zijn”, zegt Wijnaldum in Zeist tijdens de interlandperiode van het Nederlands elftal tegenover Vandaag Inside.

“Elk land heeft zijn goede en slechte dingen”, vervolgde Wijnaldum. “Dat heeft Nederland ook, dus Saudi-Arabië ongetwijfeld ook. Het beeld dat me werd geschetst is heel anders dan het beeld wat ik nu bij het land heb.” Interviewster Noa Vahle slikte het antwoord van de Rotterdammer niet als zoete koek. “Buiten wat jij gezien hebt, liegen de rapporten er niet om. Je bent een speler die vaak maatschappelijk betrokken is. Snap je dat mensen verbaasd zijn om de transfer?”

“Dat heb ik niet gezien”

“Ik snap het, maar nogmaals, ik zie het niet gebeuren. Als je wil zien wat ik bedoel, dan moet je er zelf naartoe gaan. Voor mij persoonlijk is het niet erg. De dingen die ik in de media lees, heb ik niet gezien. Al betekent dat natuurlijk niet dat het er niet is.” Op de vraag van Vahle of hij zelf op zoek is gegaan naar de geschonden mensenrechten, antwoordde Wijnaldum ontkennend. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet gedaan heb.”

“Als je iets over racisme zegt dan moet je ook dit en dat doen. Als je het over mensenrechten hebt… In Nederland heb je ook de toeslagenaffaire, maar niemand verbiedt spelers om in de Eredivisie te spelen”, besloot de 90-voudig international.

Schrijnend interview van Wijnaldum?

  • Ja, belachelijk zeg!
  • Nee, ik snap hem wel
458+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie