‘Krankzinnige Georginio Wijnaldum-actie’

Foto: ‘Krankzinnige Georginio Wijnaldum-actie’

Hij is terug van weggeweest bij het Nederlands elftal, in de voorselectie van Oranje dan welteverstaan: Georginio Wijnaldum. De middenvelder voetbalt bij Al-Ettifaq in Saudi-Arabië, maar desondanks heeft bondscoach Ronald Koeman een plekje voor hem ingeruimd. Slim of juist oliedom? Hugo Borst gaat voor dat tweede…

‘Georginio Wijnaldum-waanzin bij Oranje’

In het Algemeen Dagblad doet de columnist laatdunkend over de Saudi Pro League: “Op de website van FootballDatabase staat de voetbalclub Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië op plaats 882, twee plekken lager dan Heracles. In Almelo zal bondscoach Koeman toch zelden gaan kijken, tenzij PSV of Feyenoord er op bezoek is misschien. Maar onlangs zag hij wel Gini Wijnaldum een behoorlijke wedstrijd spelen in wat wij hier schamper de zandbak plegen te noemen.”

Koeman trok onlangs samen met Nigel de Jong naar Saudi-Arabië: “Je moet iedereen die Oranje-waardig is een keertje live zien spelen. Gini Wijnaldum aan het werk zien is prima, maar meteen moet je het geheel zien. Je bevindt je in de buurt van een zandbak. In speeltuinen wordt geen serieus voetbal gespeeld. En dat is dan het moment dat je hard moet durven zijn. Goed spelen – nou vooruit: uitblinken – in een zandbak onder toeziend oog van Koeman is niets waard.”

Middenveld is overvol

Bovendien heeft de bondscoach nogal wat middenvelders tot zijn beschikking: “We hebben dus: Frenkie de Jong, Veerman, Reijnders, Koopmeiners, Schouten, de gebroeders Timber, Wieffer. Acht puntgave middenvelders. Twintigers. En dan roep je een voetballer op die een schim uit het verleden is. Het sympathieke – loyaliteit – wordt ongeloofwaardigheid. De Gini Wijnaldum van Liverpool is sneeuw van gisteren, gesmolten in een zandbak.”

Seedorf hoopt op belletje

Borst sluit af: “Het gevaar bestaat nu dat ook de 47-jarige Clarence Seedorf, die uitblinkt bij afscheidswedstrijden, gaat lopen mokken omdat hij niet in de voorselectie zit. En dat moeten we dus helemaal niet hebben.”

Ben jij het hiermee eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
1509+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie