Memphis steunt ploeggenoot: “Hij is belangrijk voor het team”

Foto: Memphis steunt ploeggenoot: “Hij is belangrijk voor het team”

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum kunnen het binnen en buiten de lijnen goed met elkaar vinden. Tijdens de eerste periode van bondscoach Ronald Koeman bleven de twee maar scoren. Nu Wijnaldum terug is in Oranje kan hij op de steun van Memphis rekenen, maar het moet beter bij de middenvelder.

Memphis verwacht meer van Wijnaldum bij Oranje

Na de overwinning tegen Schotland verscheen Memphis voor de camera bij de NOS. De twee stonden voor het eerst in een lange periode weer samen op het veld. In het verleden resulteerde deze tandem vaak in succes voor Nederland, maar tegen de Schotten liep het niet zo lekker. “We hebben elkaar niet heel vaak gevonden, misschien één of twee keer”, begint de aanvaller. “Gini is er ook heel lang niet bij geweest. Er is een discussie: moet hij erbij zijn of niet? Ik denk dat hij heeft laten zien dat hij nog belangrijk kan zijn voor het team.”

Ondanks dat Wijnaldum de 2-0 binnenkopte was het geen vlekkeloos optreden van de middenvelder, Memphis beaamt dit. “Ik verwacht veel van hem. Dat weet hij. Ik denk dat hij het team kan helpen met zijn loopvermogen. Ik ben blij dat hij scoort. In de zestien komen is een van zijn krachten.”

Of de twee tegen Duitsland weer met zijn tweeën in de basis verschijnen weet Memphis niet. “Het is uiteindelijk aan de trainer. Ik verwacht meer van hem dan hij vanavond heeft laten zien, maar hij is belangrijk voor het team. Het is alleen maar goed dat je meer van elkaar verwacht.”

Moet Wijnaldum nog een kans krijgen?

  • Ja, het zit er nog in
  • Nee, voor een basisplaats is hij niet goed genoeg meer
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie