“Nog geen kwaad woord over Slot gehoord”

Foto: “Nog geen kwaad woord over Slot gehoord”

Feyenoord-trainer Arne Slot stapt deze zomer vrijwel zeker over naar Liverpool. De oefenmeester staat er momenteel goed op bij de Britse media.

Britse pers enthousiast over Feyenoord-trainer

“Ik heb nog geen kwaad woord over Slot gehoord”, stelt AD-journalist Geert Langendorff in gesprek met RTV Rijnmond. Media hebben al volop informatie ingewonnen. “Slot heeft van alle kanten, inclusief De Telegraaf, lovende rapporten gekregen. En Britse journalisten die naar Nederland zijn geweest, komen tot dezelfde conclusie: Slot geeft overal leuk antwoord op.”

Het is een schril contrast met huidig Manchester United-manager Erik ten Hag. Langendorff: “Bij Ten Hag klonk het gelijk: wie is die man? Ten Hag had vijanden in Nederland, daardoor was zijn communicatie gelijk een probleem dat werd uitgelicht. Bij Slot heb je dat totaal niet.”

Tabloids milder

Volgens de journalist zijn de tabloids ‘een stuk milder geworden’ ten opzichte van vroeger. “Als je in Engeland iets in je privéleven doet dat niet door de beugel kan, laten ze niet na dat uitgebreid op de voorpagina uit te smeren. Maar trainers laten ze over het algemeen met rust. Ze slaan ook niet meer zo door in de kritiek, waar je vroeger al met een strop om je nek op de cover kon staan als je één wedstrijd verloor.”

Slot wacht bovendien een extra voordeel. “Voor veel Nederlanders is The Sun de meest vervelende krant van Engeland, maar die mag al heel lang niet meer bij Liverpool komen.” Dat heeft alles te maken met de impact van de Hillsborough-ramp in 1989. “The Sun gaf de supporters van Liverpool zelf de schuld van die ramp. Dat waren volgens de krant hooligans en vechtersbazen. Of kort samengevat: moordenaars.”

Gaat Slot een sensatie worden in Liverpool?

  • Ja
  • Nee
229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie