“Daarom mag Wijnaldum nooit die plaats krijgen”

Foto: “Daarom mag Wijnaldum nooit die plaats krijgen”

Aad de Mos zou Georginio Wijnaldum niet meenemen naar het EK in Duitsland. Zijn plek kan opgevuld worden door een betere middenvelder, stelt de voormalig toptrainer. Wel snapt De Mos dat Ronald Koeman ‘zijn lievelingetje’ nog een keer aan het werk wil zien.

Aad de Mos zou Georginio Wijnaldum niet meenemen naar het EK

“Je hebt zoveel middenvelders die het momenteel goed doen. Dat vind ik niet dat je nog een keer naar iemand moet gaan kijken die in Saudi-Arabië, met alle respect”, is De Mos duidelijk over de oproep van Wijnaldum in de SoccerNews-podcast Aads Oranje. “Ik ken de competitie door en door, het is best een vrij goede competitie. Maar ik kan me niet voorstellen dat hij nog die vorm heeft, en die mogelijkheden heeft die hij had bij Liverpool bijvoorbeeld. En bij Paris Saint-Germain heeft hij een hele tijd niet gespeeld, dus ik denk niet dat hij een plaats mag krijgen in plaats van Schouten, of Veerman, Reijnders, of De Roon.”

Lieveling van Koeman

Koeman heeft al lange tijd een hechte band met Wijnaldum, en wordt daarom in het videofragment ook omschreven als diens ‘lievelingetje. “Als je hem wil testen en hij heeft dat zelf gedaan – met Nigel de Jong heeft hij een wedstrijd van Al-Ettifaq gezien in Saudi-Arabië, hij heeft hem daar zelf ontmoet – dan is dat zijn goed recht natuurlijk. Dan kan je hem tegen de Schotten en Duitsland een kans geven. Dan kan wij snel ons oordeel geven, dat is geen enkel probleem. Maar mijn idee en mijn voorspelling is dat ten koste gaat van betere spelers op het EK, maar dat je dat nog een keer wil experimenteren dat is zijn goed recht.”

Zie jij Wijnaldum als optie voor het EK?

  • Jawel, heeft een grote staat van dienst
  • Nee, absoluut niet!
1010+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie