Wijnaldum ‘liet Feyenoord steil achterover slaan’

Foto: Wijnaldum ‘liet Feyenoord steil achterover slaan’

Willem van Hanegem snapt er niets van dat Georginio Wijnaldum zoveel kritiek krijgt na zijn interview over zijn transfer naar Saudi-Arabië. De oud-topvoetballer noemt het hypocriet dat Wijnaldum, met wie hij altijd al een goede band heeft, zo fel door de mangel wordt gehaald.

Van Hanegem verdedigt Georginio Wijnaldum: ‘Onterechte kritiek’

“Voor Georginio Wijnaldum is het lekker dat de week achter de rug is. Grote Nederlandse bedrijven vliegen af en aan naar Saudi-Arabië om er zaken te doen. Toen Wopke Hoekstra nog minister was ging hij er heen om de banden met het land aan te halen. Maar Wijnaldum mag er niet voetballen? Van wie niet dan?”, vraagt Van Hanegem zich hardop af in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

“Een geldwolf was hij, las ik ook. Toen hij bij Feyenoord vertrok, schonk hij de jeugdopleiding een bedrag waar ze steil van achterover sloegen. Ongevraagd. Hij vroeg alleen of ze het niet aan de pers wilden vertellen. Paris Saint-Germain vroeg tien miljoen en dus kon hij niet naar Feyenoord. En hier zijn we dan boos..”

Van Hanegem besluit: “Ik zou weglopen bij al die onterechte kritiek. Maar Wijnaldum niet. Die geeft antwoord, kopt een bal binnen tegen de Schotten en geeft wat hij heeft in het Oranje-shirt. Ja, die zou ik wel meenemen als ik Koeman was. Net als Wieffer, Frimpong en Simons (allen fel bekritiseerd na ‘Schotland’, red.) trouwens.”

De kritiek op Wijnaldum is onterecht

  • Eens
  • Oneens
877+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie