Gullit trekt parallel tussen Ajax en Real Madrid

Foto: Gullit trekt parallel tussen Ajax en Real Madrid

Ruud Gullit is erg onder de indruk van Carlo Ancelotti. De zaten als spelers samen bij AC Milan en Gullit geeft aan dat de Italiaan echt een geweldige trainer is. Ancelotti past zijn speelstijl aan op basis van zijn spelersgroep en dat zou een voorbeeld moeten zijn voor andere clubs. Bij Ajax zou dat bijvoorbeeld niet mogelijk zijn geeft Gullit aan, ook al is het soms wel beter.

Moet Ajax zich aanpassen op spelersmateriaal?

Gullit werkt op zaterdagavond als analist bij Ziggo Sport. Real Madrid wint met speels gemak van degradant Granada. De Ballon d’Or-winnaar analyseert het spel van De Koninklijke “Ze zijn eigenlijk het beste op de counter. En het gekke is: er was altijd een beetje kritiek op hoe zij speelden. Dat was niet des Real Madrids, want die hebben altijd de bal. Maar, omdat ze zo goed blijven spelen en resultaten halen, wordt het wel geaccepteerd.” Ancelotti verdient hier toch wel wat lof voor volgens de voormalig topvoetballer. Een elftal aanpassen naar de mogelijkheden is erg knap volgens hem. “Als hij (Ancelotti, red.) ditzelfde zou doen bij Ajax, dan is het grote paniek, dat mag niet.”

Gullit refereert naar de periode van Martin Jol bij Ajax die 4-4-2 heeft gespeeld. “Nou, dat was een schande. Maar soms moet het wel.” De periode van Jol is al jaren geleden, maar de discussie is nog altijd actueel bij de Amsterdamse club. “Je ziet het nu ook aan Van ‘t Schip, die speelt ook in een keer een ander systeem. Die denkt ook: Met dit elftal ga ik geen 4-3-3 spelen, dat gaat me niet lukken.”

Ancelotti de allerbeste trainer van het moment

Juist omdat Ancelotti wel durft om keuzes te maken is Gullit groot fan van hem. “Soms moet je je aanpassen, en hij (Ancelotti, red.) heeft zich op zo’n manier aangepast. Dus voor mij is hij de allerbeste trainer, die het beste haalt uit de spelersgroep die hij heeft.”

Heeft Gullit gelijk?

  • Ja, ook Ajax moet de speelstijl aanpassen op de beschikbare spelers
  • Nee, die visie heeft Ajax juist veel gebracht
419+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie