“Bergwijn stond huilend aan mijn bureau”

Foto: “Bergwijn stond huilend aan mijn bureau”

Marcel Brands heeft de ontwikkeling van Georginio Wijnaldum en Steven Bergwijn van dichtbij meegemaakt. In de podcast De Beslissers vertelt hij uitgebreid over hun jongste jaren.

Overstap Bergwijn en Wijnaldum naar PSV

Waar Wijnaldum en Bergwijn respectievelijk voor Al-Ettifaq (Saudi-Arabië) en Ajax spelen, kwamen ze in 2011 als talent naar PSV. De middenvelder had destijds al de nodige ervaring bij Feyenoord in de benen zitten, terwijl Bergwijn van de jeugdopleiding van Ajax kwam.

Brands hielp beide spelers mentaal verder

Brands zag met de Eindhovenaren direct dat er veel kwaliteiten in beide spelers zaten. Tegelijkertijd moest er nog een hoop gebeuren om hen klaar te maken voor het grote werk. Zo moesten de latere Oranje-internationals mentaal nog een aantal stappen zetten.

“Ik heb ooit Wijnaldum huilend aan mijn bureau gehad. Hetzelfde geldt voor Bergwijn”, zo weet Brands, destijds technisch directeur van PSV, zich nog goed te herinneren. “Die laatste had toen iets te veel vet. Phillip Cocu, de trainer destijds, liet hem allemaal rondjes lopen.”

Het was zeker niet het enige moment dat voor gedoe zorgde. “Bergwijn kwam naar me toe. Hij zat in zak en as. Dan ga je met zo’n jongen praten en probeer je hem bewust te krijgen. Uiteindelijk bloeit hij op, wordt zo’n jongen fantastisch hier en wordt hij uiteindelijk voor 30 miljoen euro verkocht.”

Is Bergwijn goed genoeg voor de Europese top?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
795+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie