Voorspelling: Kan Atalanta stunten tegen Napoli?

Foto: Voorspelling: Kan Atalanta stunten tegen Napoli?

De titelstrijd in de Serie A lijkt al lang en breed beslist te zijn. Napoli gaat, mocht er niks heel erg fout gaan, kampioen worden van Italië. Het Atalanta Bergamo van Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer komt deze speelronde op bezoek in Napels. In de strijd om Europees voetbal kan dit een belangrijke wedstrijd zijn voor Atalanta. Napoli zal na de recente nederlaag op zoek zijn naar eerherstel. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Napoli – Atalanta Bergamo.

Napoli: teaminfo en vorm

Afgelopen speelronde verloor Napoli met 0-1 van Lazio Roma in de Serie A. Matías Vecino scoorde een geweldig doelpunt voor Lazio en Napoli was in deze wedstrijd niet bij machte om iets terug te doen. Ondanks deze nederlaag staat de club vijftien punten los in de Serie A. Met nog dertien competitiewedstrijden te spelen lijkt deze voorsprong groot genoeg te zijn voor Napoli. De club speelt dit seizoen namelijk geweldig voetbal en behoort zelfs tot de kanshebbers in de Champions League.

Napoli zal tegen Atalanta moeten laten zien dat de nederlaag tegen Lazio een ongelukje was. Om de concurrentie in de Serie A geen hoop te geven moet Napoli laten zien dat de ploeg nog altijd sterk is. Trainer Luciano Spalletti kan wel vertrouwen op Victor Osimhen en Khvicha Kvaratskhelia. Osimhen is met negentien doelpunten topscorer van de competitie. Kvaratskhelia staat al in de dubbele cijfers met tien doelpunten en elf assists in de Serie A. Tegen Lazio lukte het deze twee niet om te schitteren, maar de vorm van beide spelers lijkt nog niet te zijn verdwenen.

Naast de aanval is de defensie van Napoli ook uitstekend dit seizoen. Met zestien tegendoelpunten is Napoli de minst gepasseerde achterhoede van Italië. Min-jae Kim en Amir Rrahmani zijn individueel geen wonderspelers, maar in de structuur van deze ploeg laat Spalletti deze verdedigers doen waar ze goed in zijn. De mindere punten van de spelers worden verbloemd waardoor ze tot nu toe geweldig spelen in de Serie A.

Victor Osimhen scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Atalanta Bergamo: teaminfo en vorm

Atalanta is bezig aan een vreemd seizoen. Zo begon de ploeg uitstekend en de tweede plaatst was lang de plek waar ze op stonden. Vlak voor het WK zakte het in bij de club uit Bergamo. Daarna kwam de ploeg ijzersterk uit de winterstop en nu lijkt de vorm weer te zijn verdwenen. In de laatste drie wedstrijden speelde de club één keer gelijk, de andere duels gingen verloren. Hierdoor zakte de ploeg van de derde naar de zesde plaats in de Serie A. De achterstand op de nummer vier – en een Champions League-ticket – is nu vijf punten. Dit is nog overbrugbaar, maar dan moet de ploeg de vorm wel snel terugvinden.

Afgelopen speelronde eindigde de wedstrijd tussen Udinese en Atalanta in een doelpuntloos gelijkspel. Daarnaast kreeg trainer Gian Piero Gasperini nog een klap te verduren. Teun Koopmeiners viel namelijk uit met een hamstringblessure en hij lijkt pas na de interlandperiode terug te keren. De komende maand zal Atalanta het dus zonder Koopmeiners moeten doen. De Nederlander heeft een belangrijke taak bij de ploeg, hij is namelijk het beginpunt van ongeveer elke aanval. Vervanger Éderson is een stuk minder creatief dan Koopmeiners.

De hoop op doelpunten van Atalanta ligt bij aanvallers Ademola Lookman en Rasmus Højlund. Beide spelers zijn nieuw bij Atalanta en maken tot nu toe een sterke indruk. Lookman is met twaalf treffers en vijf assists de MVP van de ploeg. Højlund heeft pas zes treffers gemaakt, maar maakt vooral de laatste weken indruk. De jonge Deen heeft iets weg van Erling Haaland met zijn kracht, snelheid en killersinstinct. Natuurlijk is Højlund nog lang niet op het niveau van de Noor, maar hij barst van het talent.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen wist Napoli in Bergamo met 1-2 te winnen van Atalanta. De seizoenen hiervoor was Atalanta de sterkere ploeg. Drie van de laatste vijf wedstrijden tegen elkaar werden gewonnen door Atalanta. De laatste wedstrijden waren eigenlijk standaard doelpuntrijk. De 1-2 van dit seizoen is de wedstrijd met de minste doelpunten sinds februari 2021. Over een langere periode gekeken lijkt Atalanta de bovenhand te hebben, maar Napoli is in het recentere verleden de sterkere ploeg.

Wedtip Napoli – Atalanta Bergamo

Napoli is natuurlijk de favoriet voor dit duel. De ploeg presteert geweldig dit seizoen en behoort tot de top van Europa op het moment. Bij Atalanta is de vorm wisselvallig. Grote overwinningen worden afgewisseld met doelpuntloze wedstrijden. De blessure van Teun Koopmeiners is nog een extra aderlating voor de ploeg met het oog op deze wedstrijd. Atalanta moet namelijk op zoek naar een nieuwe spelmaker binnen de selectie. Daarom de tip: wedden op ‘Napoli wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.66 bij bet365.

Napoli wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie