Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”

Foto: Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”

Atalanta Bergamo slaagde er donderdagavond in om Liverpool van zich af te houden in de Europa League-return in Italië. De Italiaanse media zagen dat, dat mede kwam door het goede optreden van de Nederlanders Teun Koopmeiners en Marten de Roon. Atalanta verloor weliswaar met 0-1 van Liverpool, maar na de 0-3 overwinning op Anfield bleek dat genoeg om de halve finales te bereiken.

Italiaanse media lyrisch over Koopmeiners en De Roon

Corriere della Sera beoordeelde Koopmeiners met een 7. “Hij stopt nooit. De strijd met Mac Allister is uitgevochten. Koop bespeelde de aanvallende middenvelder en als het nodig was, ging hij de Argentijnse wereldkampioen achterna. In de tweede helft werd zijn lage schot tegengehouden door de doelman, uiteindelijk stopte hij als laatste met rennen. Welkom terug.”

Ook La Gazzetta dello Sport zag dat Koopmeiners met het bedwingen van Mac Allister een belangrijke opdracht volbracht. “Het werkte, net als de druk op Alexander-Arnold.” Net als Koopmeiners blonk ook De Roon uit, die met een 7,5 een nog hoger cijfer kreeg van het de Italiaanse krant. “Hij is de ziel van La Dea. Hij keerde terug in het midden, waar hij het meest nodig is en de druk en positionering regisseert. In theorie stond hij tegen Jones, maar hij overweldigde iedereen met zijn dynamiek.”

Tegenover ESPN liet De Roon weten trots te zijn op het resultaat. “Je hoopt dat je een resultaat meeneemt. Als het dan 0-3 wordt, weet je dat het kan, zelfs tegen het grote Liverpool. Dat heeft vertrouwen gegeven. We gaan met heel veel trots en zin naar de halve finale toe.”

Welke middenvelder kan jou het meest bekoren?

  • De Roon
  • Koopmeiners
1347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie