Voorspelling: Fiorentina en Internazionale tegenover elkaar in Italiaanse bekerfinale

Foto: Voorspelling: Fiorentina en Internazionale tegenover elkaar in Italiaanse bekerfinale

Voor twee Italiaanse teams zijn er nog twee grote finales te spelen dit seizoen. Later in een Europees toernooi, maar voor het zover is zien we Fiorentina en Internazionale eerst tegenover elkaar in de finale van de Coppa Italia. Wie gaat er met de Italiaanse beker vandoor? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Fiorentina – Internazionale.

Fiorentina: teaminfo en vorm

Het kan een heel uniek seizoen worden voor Fiorentina. De club kan nog twee prijzen winnen en voor de laatste prijs moeten we terug naar 2003, waarin de Serie C werd gewonnen. Sindsdien is er geen eremetaal meer bijgekomen in de prijzenkast. De laatste bekerwinst was in 2001 en voor het laatste (en enige) Europese succes moeten we terug naar 1961, waarin de Europacup II werd gewonnen. Naast twee competitieduels staan dit seizoen nog de bekerfinale en de finale van de UEFA Europa Conference League op het programma.

West Ham United is in die competitie de tegenstander. Na een initiële 1-2-nederlaag in eigen huis tegen FC Basel werd de return met 1-3 gewonnen, waardoor de tweede finale van dit seizoen behaald werd. In de Coppa Italia werden eerder Sampdoria (1-0), Torino (2-1) en Cremonese (0-2 en 0-0) uitgeschakeld. Tussen februari en april werd in een reeks van dertien duels nog elf keer gewonnen. Maar van de laatste zes wedstrijden gingen er maar twee de kant van Fiorentina op. Afgelopen weekend werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Torino.

In die competitiewedstrijd kregen wat spelers rust en de verwachting is dat zij terugkeren in de basisopstelling. Dit geldt bijvoorbeeld voor aanvoerder Cristiano Biraghi en Sofyan Amrabat. Ook Arthur Cabral, topscorer van Fiorentina, kreeg rust. Hij maakte zeven goals in de laatste elf officiële wedstrijden. Giacomo Bonaventura was geschorst in de Serie A en is nu ook weer beschikbaar. Doelman Salvatore Sirigu is geblesseerd geraakt; Pietro Terracciano staat onder de lat.

Arthur Cabral scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Internazionale: teaminfo en vorm

Onder leiding van coach Simone Inzaghi heeft Internazionale zich ontpopt tot een ware cupfighter. Vorig seizoen lukte het al de finale van de Coppa Italia te winnen tegen Juventus en eerder dit seizoen werd de Supercoppa binnengehaald door AC Milan te verslaan. Nu volgen nog twee finales, met een compleet verschillend verhaal. In deze bekerfinale mogen de Milanezen zich de favoriet noemen, maar dat geldt dan weer niet voor de eindstrijd in de UEFA Champions League, waarin Manchester City de tegenstander is.

Maar voordat het zo ver is, draait het dus eerst om de Coppa Italia. In deze competitie delfden Parma (2-1), Atalanta Bergamo (1-0) en Juventus (1-1 en 1-0) tot nu toe het onderspit tegen Inter. Er vielen dus slechts zeven doelpunten in vier wedstrijden te noteren. Doordat afgelopen weekend met 3-1 verloren werd van Napoli, kwam er een einde aan een reeks van acht gewonnen duels op een rij. Hierin lukte het Inzaghi en zijn spelers zes keer om de nul te houden.

Deze reeks werd behaald met voornamelijk André Onana onder de lat. Maar voor de beker zal de keuze van Inzaghi vallen op Samir Handanovič, die in deze competitie de eerste doelman is. Voorin is de kans groot dat Lautaro Martínez en Edin Džeko de voorkeur krijgen boven Joaquín Correa en Romelu Lukaku. De afwezigen voor Internazionale zijn Milan Škriniar en Henrikh Mkhitaryan. Door de afwezigheid van die twee zullen Francesco Acerbi en Marcelo Brozović een grote kans hebben op een basisplaats.

Internazionale houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de bezoekers in het voordeel zijn, met vier zeges in de laatste zes ontmoetingen, tegenover een nederlaag en een gelijkspel. Het doelsaldo is met 7-12 dan ook in het voordeel van de Milanezen. Dit wordt de derde ontmoeting dit seizoen. In de Serie A waren beide teams in hun uitduel de sterkste ploeg; Fiorentina won met 0-1 en Internazionale met 3-4.

Wedtip Fiorentina – Internazionale

De nederlaag tegen Napoli was een unieke voor Internazionale, wat daarvoor vooral gewend was heel vaak te winnen. Tot nu toe weet Fiorentina ook op juiste momenten te pieken, maar het klasseverschil dit seizoen tussen de twee teams is wel aanwezig. Inter lijkt met betere spelers toch de favoriet. Tip: wedden op ‘Internazionale wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.95 bij Bet365.

Internazionale wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
95+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
113+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
110+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
46+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
61+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
332+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
68+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
103+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
305+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
88+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1220+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
179+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
49+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
482+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
812+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
215+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
335+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie