Voorspelling: Almere City op Pole Position voor de laatste Eredivisie-plek

Foto: Voorspelling: Almere City op Pole Position voor de laatste Eredivisie-plek

Almere City verraste vriend en vijand door in de eerste ontmoeting van FC Emmen te winnen. Ondanks de nederlaag is lijfsbehoud nog mogelijk voor de club van Dick Lukkien. Emmen zal veel moeten scoren in het tweede duel, maar het is geen onmogelijke opgave. In Almere rekenen ze zichzelf ook nog niet rijk en zal er met hand en tand worden verdedigd in de return. Kan Almere voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveren naar de Eredivisie? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd FC Emmen – Almere City.

FC Emmen: teaminfo en vorm

Doordat het team van trainer Dick Lukkien in de Eredivisie heeft gespeeld dit seizoen was Emmen natuurlijk de favoriet voor deze twee ontmoetingen. In de eerste wedstrijd van deze play-offs finale bleek Almere echter sterker te zijn en verloor Emmen met 2-0. Qua status en begroting hoort Emmen veel eerder thuis in de Eredivisie dan Almere, maar op het veld zitten de teams een stuk dichter bij elkaar. Lukkien vertrekt na deze wedstrijd richting degradant FC Groningen en hoopt zijn 7 jaar lange hoofdstuk bij Emmen positief af te sluiten, maar het wordt zeker lastig.

Met spelers als Richairo Živković, Mark Diemars, Jari Vlak en Mike te Wierik hoor je normaliter in de Eredivisie thuia als Nederlandse voetbalclub, dit seizoen loopt het echter allemaal niet zo lekker bij FC Emmen. Na 34 wedstrijden in de competitie heeft de club slechts 28 punten gepakt. De halve finale tegen NAC Breda werd vrij overtuigend in totaal met 4-1 gewonnen, maar met Almere heeft Lukkien het samen met zijn selectie erg lastig.

FC Emmen moet in deze wedstrijd twee doelpunten meer maken vergeleken met tegenstander Almere om een verlenging af te dwingen. Wil het team zonder verlenging winnen, dan moeten er drie treffers meer worden gemaakt. Als er doelpunten moeten komen dit seizoen, wordt er naar Ole Romeny gekeken. De 22-jarige aanvaller van Emmen heeft dit seizoen twaalf keer gescoord voor het team en gaf ook nog eens vier assists.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Almere City: teaminfo en vorm

Sinds 2006 komt Almere City uit in de Eerste Divisie van Nederland. Daarvoor speelde de club onder verschillende namen in de amateurcompetities van het land. In 2021 werd de club vierde en mocht de club uitkomen in de promotie play-offs. Het team van trainer Alex Pastoor promoveerde niet en in 2022 eindigde de club op de teleurstellende veertiende plaats. Dit seizoen lijkt alles op zijn plaats te vallen voor de selectie. Op een vrij ruime afstand van de top van het klassement in de Eerste Divisie werd Almere derde. Door overwinningen op FC Eindhoven en VVV-Venlo in de nacompetitie had de club zich geplaatst voor de finale tegen FC Emmen.

Lance Duijvestijn kan zomaar de held van Almere gaan worden in het aankomende weekend. De aanvallende middenvelder schoot een penalty binnen tegen Emmen en maakte daarna ook nog de tweede, waardoor Almere uiteindelijk met 2-0 wist te winnen. De selectie is zich er erg bewust van dat deze 2-0 zege geen garantie biedt op meer succes in de tweede ontmoeting, maar het is wel een prettig beginpunt voor dit duel.

In de eerste ontmoeting tegen Emmen bleef topscorer van het team Jeredy Hilterman bijna de hele wedstrijd aan de kant. In de laatste wedstrijd tegen VVV ging Hilterman met een pijntje aan de kant, waardoor hij tegen Emmen niet kon spelen. Kijken we naar de uitslag, dan heeft Almere zijn topscorer niet gemist in deze belangrijke wedstrijd.

Lance Duijvestijn scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vorige ontmoetingen

In de eerste ontmoeting ging Almere er dus met de overwinning vandoor tegen Emmen. Deze uitslag was toch best verrassend en Almere zal nu de voorsprong moeten verdedigen. Emmen zal minimaal twee keer moeten scoren in deze wedstrijd als ze nog iets willen. In het verleden is dit wel een aantal keer gebeurd. In de afgelopen zes ontmoetingen wist Emmen zeker drie keer twee of meer doelpunten te maken. Alleen kreeg het team ook in bijna al deze wedstrijden een doelpunt tegen van Almere.

Wedtip FC Emmen – Almere City

Het Emmen van Lukkien moet aanvallen in deze wedstrijd. Er zal snel een doelpunt moeten vallen voor de club en dan kan er nog van alles gebeuren in dit duel. Almere weet ook dat Emmen aan zal gaan vallen en kan daardoor inspelen op de mogelijke ruimtes die worden vrijgelaten door de tegenstander. Daarom de tip: wedden op ‘Almere City wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 4.20 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:39
0+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
48+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
49+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
64+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
25+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
196+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
36+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
237+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
119+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
71+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
36+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
455+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
177+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
43+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
246+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
90+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
132+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
677+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
325+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
346+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie