Voormalig Ajax-spits over leerzame tijd: “Niet de makkelijkste”

Foto: Voormalig Ajax-spits over leerzame tijd: “Niet de makkelijkste”

FC Emmen wacht een zware eindfase van het seizoen in de Eredivisie. De club staat onder de degradatiestreep en dreigt daarmee terug te keren naar de Keuken Kampioen Divisie. Danny Hoesen hoopt de situatie echter te kunnen veranderen.

Ervaring van Hoesen

De centrumspits deed in het verleden veel ervaring op in binnen- en buitenland. Zo stond hij onder contract bij Fortuna Sittard en Fulham, terwijl hij eveneens een periode bij Ajax kende. Vooral van zijn tijd in Amsterdam, toen de spelersgroep onder leiding stond van Frank de Boer, neemt Hoesen nog altijd veel mee.

Na een Amerikaanse periode in Austin keerde hij deze winter terug naar Nederland en trainde hij mee met Jong Ajax, waarna hij de uitdaging aanging bij FC Emmen. De samenwerking was bepaald nog geen succes, want met één basisplaats en drie invalbeurten kon hij vooralsnog weinig indruk maken. In die duels maakte hij bovendien geen doelpunt.

Uitdaging FC Emmen

Waar FC Groningen en SC Cambuur mogelijk direct degraderen, staat FC Emmen op de zestiende positie. Het verschil met Excelsior, dat een plek hoger staat, is slechts twee punten. Met nog acht wedstrijden te spelen moet Hoesen met zijn team echter wel haast maken om voor lijfsbehoud te gaan. De aanvaller ziet zelf nog voldoende kansen, zo vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden.

“Ik weet uit mijn tijd bij Ajax dat wedstrijden tegen clubs als FC Emmen niet de makkelijkste waren”, stelt hij. “Vaak geven spelers net iets extra’s of graaft een ploeg zich in. Daardoor wordt het lastiger. Bovendien zijn clubs als Ajax gewend om te winnen. Dus als het lang 0-0 blijft of ze staan achter, dan kan het interessant worden. Voetbal blijft nou eenmaal voetbal, er zijn wel vreemdere dingen gebeurd.”

Maakt Hoesen een doelpunt tegen Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Blijft FC Emmen in de Eredivisie?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie