Voorbeschouwing: kan Turkije verrassen tegen Kroatië?

Foto: Voorbeschouwing: kan Turkije verrassen tegen Kroatië?

De eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK in Duitsland worden deze dagen afgewerkt. Ondertussen is de eerste speelronde gespeeld en we hebben al een aantal verrassingen gezien. In groep D strijden Turkije, Wales en Kroatië om de eerste plek. Op dinsdag krijgt Turkije bezoek van de Kroaten. Welk land weet de koppositie van de groep te pakken? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Turkije – Kroatië.

Turkije: teaminfo en vorm

Het Turkije van trainer Stefan Kuntz wist zich vorig jaar niet voor het WK in Qatar te plaatsen. In de play-offs werd er verloren van Portugal waardoor de Turken niet af hoefden te reizen naar Qatar. Het land is de EK-kwalificatie goed begonnen door in de eerste wedstrijd met 1-2 van Armenië te winnen. Turkije kwam in eerste instantie op achterstand door een eigen doelpunt van Ozan Kabak, daarna kwamen de Turken op gang en wisten Orkun Kökcü en Kerem Aktürkoglu te scoren waardoor de wedstrijd dus met 1-2 werd gewonnen. Een minpuntje van deze avond was dat aanvaller Enes Ünal geblesseerd het veld moest verlaten, hierdoor is het nog maar de vraag of hij de wedstrijd tegen Kroatië gaat halen.

Met Kuntz heeft Turkije een ervaren voetballer aan het roer. Kuntz speelde in zijn carrière onder andere bij Kaiserslautern, Beşiktaş en Bochum. Voordat hij werd aangesteld bij Turkije was hij vijf jaar trainer van Duitsland onder 21. Nu moet hij Turkije naar het EK in Duitsland brengen. In het Turkse nationale elftal lopen genoeg talentvolle spelers rond om dit doel te bereiken. Met Merih Demiral, Caglar Söyüncü en Ozan Kabak heeft Turkije uitstekende verdedigers, het probleem van het land ligt in de aanval. Cengiz Ünder en Enes Ünal zijn goede spelers, maar het zijn geen doelpuntenmachines. Op dit moment heeft dat Turkije nog niet opgebroken, maar dat kan in de toekomst wel gebeuren.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kroatië: teaminfo en vorm

In Kroatië loopt al jaren een gouden generatie rond. Het land heeft nog geen vier miljoen inwoners maar wist in 2018 tweede te worden op het WK en in 2022 werd Kroatië derde. Dit heeft het land vooral te danken aan het uitstekende middenveld en het talent wat op deze posities continu doorbreekt. In groep D is Kroatië dan ook de favoriet voor groepswinst, maar dat moet eerst nog maar worden bereikt. In de eerste wedstrijd namen de Kroaten het op tegen Wales en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Andrej Kramarić schoot Kroatië vroeg op voorsprong en de overwinning leek binnen te zijn tot in minuut 93 Nathan Broadhead de gelijkmaker binnenschoot.

Door dit gelijkspel komt er extra druk te liggen op de wedstrijd tegen Turkije. In dit vroege stadium kan Kroatië simpelweg niet nog meer punten laten liggen. Er moet worden gewonnen door het nationale team. Net als Turkije heeft Kroatië het probleem dat er weinig wordt gescoord. Met Luka Modrić, Marcelo Brozović en Mateo Kovačić heeft Kroatië misschien wel het beste middenveld van elk Europees land. Door dit geweldige middenveld is Kroatië stabiel en rustig aan de bal waardoor het land weinig doelpunten incasseert aangezien deze spelers de bal zelden kwijtraken.

Met Kramarić, Mislav Oršić en Marko Livaja heeft Kroatië een aantal prima aanvallers, maar deze spelers scoren eigenlijk te weinig.

Kroatië wint 1-0

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

In 2020 speelde deze landen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar en de wedstrijd eindigde in 3-3. Tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK in Rusland namen de twee landen het ook tegen elkaar op. Turkije wist toen met 1-0 te winnen en de andere wedstrijd eindigde in een gelijkspel. De laatste overwinning van Kroatië op Turkije was in 2016 op het EK in Frankrijk.

Wedtip Turkije – Kroatië

Beide landen hebben een sterk middenveld en een goede achterhoede. Doordat zowel Turkije en Kroatië geen wereldtopper in de aanval rond heeft lopen is de verwachting dat het geen doelpuntenrijke wedstrijd gaat worden. Turkije staat nu eerste in de groep en kan een mooie stap zetten als er van Kroatië wordt gewonnen. Dan staan de Turken al vijf punten voor en dus kunnen de Kroaten het zich eigenlijk niet veroorloven om deze wedstrijd te verliezen. Op het middenveld van Kroatië lopen stuk voor stuk wereldtoppers rond, waardoor het land deze wedstrijd kan gaan domineren. Daarom de tip: wedden op ‘Kroatië wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.25 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
73+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
79+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
34+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
46+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
291+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
59+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
97+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
251+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
84+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
916+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
170+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
47+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
404+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
773+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
122+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
204+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
330+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
350+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie