Oostenrijk waarschuwt Oranje in duel met Turkije

Oostenrijk heeft dinsdagavond geen spaan heel gelaten van Turkije in een oefenduel. De tegenstander van Oranje op het EK versloeg het Turkse elftal met 6-1. Het Nederlands elftal is daarmee gewaarschuwd en zal deze zomer Oostenrijk niet moeten onderschatten.

Wedstrijdverslag Oostenrijk – Turkije

Al vroeg opende de Oostenrijkers de score. Xaver Schlager schoot de bal uit de rebound binnen, al leek er toch een behoorlijke overtreding aan het doelpunt vooraf te gaan. De scheidsrechter oordeelde anders en dus was het na twee minuten al 1-0. Halverwege de eerste helft trok Hakan Calhanoglu de stand gelijk via een strafschop. Bij rust stond het toch 2-1 voor Oostenrijk: Michael Gregoritsch schoot de bal in het Turkse doel.

Die Gregoritsch werd na rust erg belangrijk voor Oostenrijk. De middenvelder van SC Freiburg scoorde binnen een kwartier na rust de 3-1 en 4-1, waarmee hij zijn hattrick compleet maakte. Kort na rust kopte hij de bal na een hoekschop binnen en in de 59e minuut verschalkte hij keeper Ugurcan Cakir met een schot. Kort nadat de 4-2 van Turkije wegens een overtreding werd afgekeurd, schoot Christoph Baumgartner een strafschop binnen: 5-1. In de slotseconden werd het via Maximilian Entrup nog 6-1.

De EK-tegenstander van Oranje is dus flink op dreef in aanloop naar het eindtoernooi in Duitsland deze zomer. In de afgelopen 16 maanden verloren de Oostenrijkers alleen van België in de EK-kwalificatie. Er werd slechts twee keer gelijk gespeeld, verder won de ploeg van Ralf Rangnick al hun duels. Oranje is dus gewaarschuwd!

Oostenrijk is op dit moment beter dan Oranje.