‘Vitesse gaat voor nieuwe Ajax-stunt’

Foto: ‘Vitesse gaat voor nieuwe Ajax-stunt’

Vitesse hoopt op zondagmiddag te kunnen profiteren van de midweekse tik die Ajax kreeg. De Amsterdammers vonden hun Waterloo in de Europa League. Marco van Ginkel heeft vertrouwen dat zijn ploeg het voorbeeld van Union Berlin kan volgen.

Ondanks de uitschakeling in de Europa League, vergeet Van Ginkel niet dat Ajax nog steeds enorm veel kwaliteiten in de selectie heeft. “Een team, dat comfortabel is aan de bal”, begint Van Ginkel in De Telegraaf.

Er liggen wel kansen in de zwakke gedeeltes van de ploeg, denkt Van Ginkel. “Verdedigend geven ze soms wel wat ruimtes weg. Daar moeten we proberen gebruik van te maken. Voor de winterstop, toen was ik nog niet bij Vitesse, hebben ze het uit bij Ajax heel goed gedaan. Dichtgehouden, maar ook kansen gecreëerd uit de omschakeling.”

De eerste wedstrijd tussen Ajax en Vitesse eindigde in een 2-2 gelijkspel. De Arnhemmers waren destijds met een aantal snelle counters Ajax te slim af. Van Ginkel voorziet voor de wedstrijd in het Gelredome eenzelfde scenario.

Vitesse wil Ajax-stunt herhalen

Van Ginkel: “In de eerdere wedstrijd tegen Ajax, maar ook AZ en PSV, heeft Vitesse laten zien heel goed in de organisatie te kunnen staan. Vooral tegen de betere teams ging dat heel goed. Je wil het spel ontregelen en hoopt dan dat ze een foutje maken. Met het publiek erachter ga je thuis de momenten zoeken waarop je wel gevaarlijk kunt worden. Daarvoor hebben we ook zeker de kwaliteit.”

Van Ginkel kijkt uit naar de wedstrijd tegen Ajax. Mede door de goede herinneringen aan eerdere wedstrijden met de Amsterdammers. “Mijn eerste goal als speler van Vitesse was tegen Ajax. Dat is een mooie herinnering. Davy (Pröpper, red.) scoorde toen ook zijn eerste goal voor Vitesse. We verloren met 4-2. Ik heb wel een aantal keren van Ajax gewonnen. Bij PSV, bijvoorbeeld vorig jaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, maar ook met Vitesse. Het zijn altijd mooie wedstrijden.”

Gaat Vitesse stunten tegen Ajax?

  • Ja, opnieuw gelijkspel
  • Ja, nu gaan ze winnen
  • Nee, denk het niet
288+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie