Van Persie deelt nachtmerries over Messi

Foto: Van Persie deelt nachtmerries over Messi

Robin van Persie kijkt uit naar de finale van het WK. De oud-speler van Oranje, Manchester United, Arsenal en Feyenoord maakte in zijn carrière de mooiste doelpunten en kan nog steeds genieten van goed voetbal. Van Messi, bijvoorbeeld.

De ogen van de hele wereld zullen op de Argentijnse aanvaller gericht zijn tijdens de finale van het WK. Argentinië kan de laatste interland van Messi een gouden randje geven. Volgens Van Persie kunnen de verdedigers van Frankrijk hun borst nat maken voor de ontmoeting met de Argentijn.

Lionel Messi

Van Persie, die onder andere als international van Oranje tegenover Messi stond, stelt dat je zijn klasse pas echt ervaart als je samen op het veld staat. ” Met Arsenal speelden we twee keer een dubbel tegen Barcelona in de Champions League, met Oranje ben ik hem ook tegengekomen. Verdedigen was niet mijn sterkste punt, maar ik kwam soms wel met hem in duel op het middenveld.”

Volgens Van Persie is Messi vooral in die duels ongrijpbaar. “Aan de bal is hij zo verschrikkelijk snel, dat je je als tegenstander twee seconden later afvraagt wat is hier nou gebeurd? Op het moment dat je denkt dat je hem hebt, is hij bij je weg. Bij iedere andere speler heb je de bal.”

Van Persie

Volgens Van Persie is de speelstijl van Messi niet ingericht op luiheid of energiebesparing, maar spelinzicht. “De assist die hij geeft voor de eerste goal, daar begon hij in zijn hoofd al een paar seconden eerder mee. Bij Oranje stonden drie centrale verdedigers allemaal op drie of vier meter van elkaar. De ruimtes waren zo klein. Maar hij had die foto had al lang gemaakt. Het zien, de actie, het gevoel voor de balsnelheid, hij wikkelt op dat ene moment alles in één pakket. Daar is gewoon niet tegen te verdedigen.”

De topscorer aller tijden van het Nederlandse elftal wil alleen niet mee in de GOAT-discussie. “Met alles wat erbij komt kijken, want zijn leeftijd zou nu een rol moeten spelen en door de druk van zijn land is het mentaal zo zwaar. Toch doet hij het maar even. Hij staat gewoon boven alle partijen en het is fantastisch dat we met zoveel mensen op de wereld zo lang van hem mogen genieten al. Ik wil niet in de discussie belanden wie de grootste ooit is. Er zijn meer geweldige spelers geweest, alleen is hij een genie.”

Kansen zijn momenteel niet beschikbaar.
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 april 2024 00:01.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
8+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
7+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
10+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
8+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
168+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
63+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
27+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
124+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
47+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
67+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
396+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
174+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
265+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
682+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
159+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8603+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1922+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3225+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
515+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
953+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie