Van Hooijdonk keert in officiële rol terug bij oude liefde NAC

Foto: Van Hooijdonk keert in officiële rol terug bij oude liefde NAC

Pierre van Hooijdonk keert terug bij zijn oude liefde NAC Breda. De 52-jarige oud-spits neemt plaats in de raad van commissarissen van de Keuken Kampioen Divisie-club. Hij krijgt de portefeuille technische zaken, terwijl Toon Gerbrands aanblijft als adviseur van de clubleiding.

Tussen 1991 en 1995 droeg Van Hooijdonk het geel-zwarte shirt van NAC, om in het seizoen 2005/06 op het oude nest terug te keren. Na zijn spelerscarrière was hij ook nog even adviseur van het bestuur. Als rvc-lid keert de Brabander nu terug in een officiële functie. NAC zet een vierkoppige rvc op, naast Van Hooijdonk zijn dat vooralsnog voorzitter Henk van Koeveringe en Edwin Heeren. De club hoopt snel het vierde lid bekend te maken.

Op de clubwebsite licht NAC de rol van Van Hooijdonk toe. “Pierre van Hooijdonk vervult de belangrijke functie bij NAC als toezichthouder technische zaken die tevens belast wordt met de ontwikkeling van de de voetbalvisie, de technische plannen en het realiseren van de dagelijkse uitvoering binnen NAC. Als er een nieuwe technisch directeur bij NAC is aangesteld, dan heeft Pierre van Hooijdonk als RvC-lid de portefeuille: het technisch beleid van de club.”

Baas in eigen huis

De nieuwe aandeelhouders, onder de naam NAC=Breda, voorkwamen dat de club overgenomen kon worden door de City Football Group. Door de aandelen over te dragen naar een stichting, heeft het bestuur daarvan nu het volledige zeggenschap over de club. “Hiermee wordt NAC weer volledig baas in eigen huis, met een organisatiestructuur die past bij een hedendaagse professioneel geleide betaaldvoetbalorganisatie. Dit is iets waarvoor veel betrokkenen rondom NAC hard hebben gestreden”, klinkt het.

Gerbrands blijft behouden voor de club. De oud-directeur van AZ en PSV kreeg een rol om te helpen om een gezonde bedrijfsstructuur te creëren. Volgens de Bredase club blijft hij betrokken ‘om met zijn ervaring en expertise verder te professionaliseren en naar een hoger level te brengen’. “Totdat er een nieuwe directie van NAC is, vervult hij ook daar een ondersteunende rol.”

Stunt NAC bij Heracles vrijdag?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goede zet?

  • Ja
  • Nee
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie