NAC en Van Gastel nemen toekomstbesluit

Foto: NAC en Van Gastel nemen toekomstbesluit

NAC gaat volgend seizoen niet verder met hoofdtrainer Jean Paul van Gastel. Dat meldt de club uit Breda zaterdag via de officiële kanalen. Gesprekken tussen de partijen hebben ertoe geleidt dat een verdere samenwerking er niet inzit. Van Gastel koestert nog altijd de wens om in het buitenland aan de slag te gaan.

Wegen NAC en Van Gastel scheiden na afloop huidig seizoen

In de winterstop was er al sprake van een mogelijk tussentijds vertrek van Van Gastel, die graag een buitenlands avontuur wilde aangaan. Er was destijds even sprake van een overgang naar Fenerbahçe samen met Giovanni van Bronckhorst, maar daar kwam uiteindelijk niets van terecht.

Die bestaande wens van Van Gastel ‘noopt de technische leiding in feite om nu al aan de slag te gaan met het scouten en vastleggen van een nieuwe oefenmeester’, schrijft NAC in een reactie op het genomen besluit. Het lopende contract tot medio 2024 wordt dan ook beëindigd.

“Dit doe je liever pas als de competitie beslist is, maar we kunnen nu wel tijdig en gericht doorpakken”, vertelt technisch directeur Peter Maas. En dat doen we in de wetenschap dat de trainer, zoals hij dat de afgelopen maanden ook heeft gedaan, gewoon keihard doorwerkt om tot op het laatst om promotie te blijven strijden.” Dat heeft ook Van Gastel voor ogen. “Ik heb in de winterstop ook al gezegd; wat ik ook zelf van plan ben, ik blijf tot het einde van mijn contract alles geven om met NAC het hoogst mogelijke te bereiken. Dat verlang ik van mijn spelers en mijn staf ook.”

Begrijpelijke beslissing?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, was niet nodig geweest
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie