Van Gaal genoemd voor Ajax: “Je moet krachtige leiders hebben”

Foto: Van Gaal genoemd voor Ajax: “Je moet krachtige leiders hebben”

Ajax heeft momenteel last van veel interne onrust. De komende maanden dreigt er dan ook achter de schermen een hoop te veranderen. Als het aan Freek Jansen ligt, pleegt de club een belletje naar Louis van Gaal.

Interne onrust bij Ajax

De Amsterdammers verrichten momenteel een onderzoek naar het handelen van Sven Mislintat. De directeur voetbalzaken heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling en wordt voorlopig op de achtergrond gehouden. Aangezien zijn beleid eveneens veel kritiek krijgt, is het de vraag of de Duitser nog lang bij Ajax blijft.

Enthousiasme over Van Gaal

Begin volgend jaar gaat Alex Kroes, die momenteel bij AZ onder contract ligt, aan de slag bij Ajax. Jansen zou de club adviseren om nogmaals naar Alkmaar te rijden om te proberen om hem eerder los te weken. Tijdens de terugweg zou de hoofdredacteur van Voetbal International langsrijden bij Van Gaal.

“Dan zeg je: ‘Louis, wij hebben jou nodig. Jij moet komen en je laatste kunstje bij ons doen. Kom terug en ga het allemaal neerzetten, want jij bent een van de weinige mensen binnen Nederland met zoveel kennis, ervaring en know-how.’ En dan kun je misschien weer gaan bouwen”, zo stelt hij in de Pak Schaal Podcast.

Jansen is van mening dat Van Gaal er de komende jaren voor kan zorgen dat Ajax weer in een rustiger vaarwater terechtkomt en dat de club weer kan bouwen. “Je moet krachtige leiders hebben, die je mee laat helpen om de boel neer te gaan zetten. Je hebt nu in de hele organisatie geen krachtige leiders zitten.”

Is Van Gaal de juiste man voor Ajax?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
517+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie