Van Dijk zorgt voor bizarre statistiek

Foto: Van Dijk zorgt voor bizarre statistiek

Virgil van Dijk maakte tot nu toe veel minuten als Liverpool-speler, maar verloren op Anfield deed hij dit weekend voor het eerst. Na de treffer van Crysencio Summerville leed de aanvoerder van het Nederlands elftal zijn eerste nederlaag in het thuisstadion van Liverpool.

Volgens Opta was het voor het eerst in 70 wedstrijden dat de verdediger van Liverpool als verliezer van het veld afstapte. De ploeg van Jurgen Klopp is dit seizoen niet lekker van start gegaan, maar verliezen deed het thuis tegen Leeds ook voor het eerst sinds heel lange tijd.

Van Dijk

The Reds leden hun eerste thuisnederlaag sinds maart 2021. Daarmee kwam er niet alleen een einde aan een reeks van zeventig wedstrijden van Van Dijk, maar ook aan een ongeslagen thuisreeks van 29 wedstrijden.

Door de nederlaag wordt de situatie van Liverpool nog wat slechter. De ploeg staat op een teleurstellende negende plek in de Premier League en moet dertien punten goed maken op Manchester City om mee te doen om de bovenste plaatsen.

Klopp kon er na afloop van de wedstrijd tegen Leeds de vinger ook niet op leggen. “We krijgen het niet voor elkaar een wedstrijd te controleren. We geven de bal te vaak weg en dat is een duidelijk probleem. Misschien dat er een paar spelers oververmoeid zijn van het drukke programma, want we kunnen niet verdedigen zoals we bij die laatste goal verdedigen. Dat is gewoon niet mogelijk. Maar het gebeurde, daarom hebben we verloren en ik kan niet uitleggen waarom.”

Gaat Van Dijk dat kunstje herhalen?

  • Nee
  • Ja
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie