Van der Vaart roemt WK-revelatie: ‘Kende hem niet, maar jeetje mina’

Foto: Van der Vaart roemt WK-revelatie: ‘Kende hem niet, maar jeetje mina’

Bekende namen als Lionel Messi en Kylian Mbappé blinken uit dit WK, maar Rafael van der Vaart zag bij Marokko ook een onbekendere naam het mooie weer maken dit toernooi: Sofiane Boufal. Voor de speler van Angers (voormalig Lille, Southampton en Celta de Vigo) ‘kom je naar het stadion’, zegt Van der Vaart.

“Dan ga je kijken, en eerlijk gezegd kende ik hem niet, maar toen dacht ik: jeetje mina wat een acties zeg! Hij heeft echt schijt aan alles. Af en toe zet hij iemand in de draaimolen en levert dan ook nog een goede voorzet af. Hij beheerst eigenlijk alles. Als hij niet in vorm is dan zal je je ook wel kunnen ergeren aan hem, maar voor deze jongen kom je wel naar het stadion.”

“Tegen België probeerden ze hem ook met twee man af te stoppen, maar nee”, gaat Van der Vaart verder. “Maar hij maakt ook achterin gewoon een actie en blijft daarna in balbezit. Ik kan heel erg van hem genieten. Het is ook goed dat de trainer hem totaal vrijlaat, want dit zijn zijn kwaliteiten gewoon. Al verliest hij de bal: nog een keer die actie maken. Volgens mij laat die coach dat toe.”

Troostfinale

Helaas voor Marokko kon ook Boufal een nederlaag tegen Frankrijk in de halve finale niet voorkomen; aankomend weekend spelen de Leeuwen van de Atlas daarom om de derde plek, tegen Kroatië.

Gaat Marokko van Kroatië winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie