Van der Vaart noemt drie Ajacieden die hij nog níét af wil schrijven

Foto: Van der Vaart noemt drie Ajacieden die hij nog níét af wil schrijven

Ook Rafael van der Vaart keek afgelopen zondagmiddag met een bloedend hart naar Ajax tegen Feyenoord (gestaakt bij 0-3 tussenstand). De oud-middenvelder zag hoe een rampzalige middag zich voltrok in Amsterdam en kijkt niet met al te veel vertrouwen naar de nabije toekomst.

Bergwijn, Berghuis en Brobbey kunnen nog enigszins bekoren

“Ik durf er geen geld op in te zetten dat Ajax wint van Volendam”, opent Van der Vaart in NOS Studio Voetbal. “Zo erg is het. Het wordt een dramatisch seizoen. Dat ligt echt puur aan het gebrek aan kwaliteit in de selectie.”

Gelukkig zijn er een paar spelers waar Van der Vaart nog wél toekomstmuziek in ziet: “Steven Berghuis was vandaag niet goed, maar die kan voetballen. Brian Brobbey, daar zal iedereen wat van vinden, maar heb je echt wel wat aan. Steven Bergwijn ook, mits hij fit is. Maar in tachtig procent van de spelers zie ik het gewoon niet en dat is best wel erg om te moeten constateren. Ik hoop dat ik het mis heb, maar zo zit ik er op dit moment wel in.”

Steun voor Steijn

Tafelgenoot Ibrahim Afellay steunt coach Maurice Steijn nog. “Je kan de trainer hierin niks kwalijk nemen. Als je door een technisch directeur totaal niet wordt betrokken en je het maar moet doen met wat je krijgt… Ik snap dat een td niet aan alle wensen kan voldoen, maar dat je als trainer zo wordt gepasseerd kan natuurlijk echt niet.”

Eens met Raf?

  • Ja
  • Nee
772+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie