Van Bommel overvallen om ‘bizarre’ reden

Foto: Van Bommel overvallen om ‘bizarre’ reden

De man die Mark van Bommel in oktober 2022 wilde overvallen bleek niet in de intentie te hebben om carjacking te plegen of het peperdure horloge van de oefenmeester te stelen. Volgens het Belgische OM wilde hij Van Bommel dwingen hem een contract te geven bij Royal Antwerp.

Van Bommel kon ontsnappen

Van Bommel werd toentertijd opgewacht in de parkeergarage van zijn appartementsgebouw. “In ware commandostijl werd hij verblind met een zaklamp en bedreigd met een vuurwapen”, vertelt advocaat John Maes, geciteerd door Het Nieuwsblad. Van Bommel wist reed op dat moment snelt achteruit, ramde een geparkeerde auto, maar wist toch te ontkomen.

De Belgische politie wist de dader op te sporen, mede door behulp van een AirTag. “Die tracker van Apple leidde de speurders naar het asielcentrum in het Belgische Kapellen, meer specifiek naar de iPhone van Jamaleh Haban M., een Somalische jongeman die volgens het OM 25 jaar is, maar die zelf volhoudt 17 te zijn”, schrijft het Belgisch medium.

Daarbij werd gedacht dat de overvaller het gemunt zou hebben op de Porsche van Van Bommel of zijn dure horloge, maar het bleek na het uitlezen van de gsm van Jamaleh Haban M. totaal anders te zitten. “Hij probeerde een contract bij Antwerp, de werkgever van mijn cliënt, af te persen”, wist Maes te vertellen. “Die gsm bevatte een schat aan informatie.”

Dreigende boodschap aan adres Van Bommel

De man zou eerder ook al op de foto zijn gegaan met Van Bommel, maar het echte motief kwam naar boven dankzij de applicatie Google Translate. De overvaller had een tekst geschreven die hij van het Arabisch naar het Engels vertaalde en liet omzetten in een audiobestand. “Luister Mark, het leven van je familie hangt hier van af, laat mij een profspeler worden. Ga niet naar de politie, we zullen jou en je familie vermoorden. We weten waar je woont”, klonken de dreigende woorden. Volgens Maes is het incident Van Bommel niet in de koude kleren gaan zitten. “Hij durft niet meer thuis te slapen en leeft op hotel.”

Denk jij dat Antwerp kampioen wordt van België?

  • Ja
  • Nee
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie